Допинг скандалът в родното плуване стигна и до най-големия специализиран

...
Допинг скандалът в родното плуване стигна и до най-големия специализиран
Коментари Харесай

Допинг скандалът в плуването стигна и до световните медии

Допинг абсурдът в родното плуване стигна и до най-големия профилиран уебсайт за плувни спортове - американския!, оповестен от Джаръд Андерсън, наблюдава хронологично следствието на bTV, което продължава.

Преди седмица bTV разкри за три позитивни проби за веществото станозолол на надарените Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. Първоначално от федерацията обявиха, че допускат, че момчетата са взели веществото без да пита. Контрата пристигна от упрекнатите, които застанаха пред камерите ни и описаха за практиките в националния отбор.

Баблаков, Николов и Панайотов са безапелационни - приемали са единствено дадените им от треньора Кристиян Минковски и лекаря Любомир Петров хапчета. А те са им били предоставяни в пластмасови чашки, без листовки или кутии.

SwimSwam не пропуща да отрази и записа на bTV, в който президентът на федерацията по плувни спортове Георги Аврамчев убеждава спортистите, че в случай че е знаел, че има заплаха да дадат позитивни проби, е щял да ги скрие от допинг инспекцията.

Споменати са и мненията по случая на две от най-хубавите ни плувкини от близкото минало - Екатерина Аврамова и Нина Рангелова. Те споделиха пред нашата камера, че даването на хапчета в чашка не е нова процедура и се оповестиха в поддръжка на Баблаков, Николов и Панайотов.

Сайтът SwimSwam е известен зад Океана - има близо 700 000 почитатели в обществените мрежи. През 2016 година, около олимпийските игри в Рио, попадна в влиятелна ранглиста на NBS Sports за страници, които спортният почитател наложително би трябвало да последва.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР