Допинг скандалът, свързан с Русия може да придобие нови застрашителни

...
Допинг скандалът, свързан с Русия може да придобие нови застрашителни
Коментари Харесай

ФИФА чака нови доказателства по допинг скандала с Русия

Допинг абсурдът, обвързван с Русия може да придобие нови застрашителни размери. Страната хазаин на футболния Мондиал през 2018 година към този момент е под наблюдаване и от ФИФА.

Следващата седмица Международната футболна федерация чака да получи нови доказателства от лабораторна база данни в Москва за случаи на допинг в съветския футбол.

Според информацията играчи от "Сборная ", взели участие на Мондиала през 2014 година са измежду 34 евентуални футболни случая, открити в следствието на Ричард Макларън. Именно отчетът на канадския професор, сложи началото на серията разкрития за огромна интрига в съветския спорт, целяща възстановяване на резултати посредством покровителствана от страната система за допингиране.

ФИФА заяви, че е била осведомена от Световната антидопингова организация (WADA) за новите данни. Те би трябвало да включват "всички проби сред януари 2012 и август 2015 година "

Това може да разкрие детайлности за хиляди проби, унищожени в московската лаборатория през декември 2014 година, откакто тематиката за съветския допинг беше осветена посредством немски документален филм.

От ФИФА към този момент са свикали съвещание, на което няколко национални федерации ще бъдат осведомени с получената информация.

Съмненията, които остават непризнати от съветската страна се подхранват и от свидетелствата на някогашният началник на олимпийските лаборатории в Москва и Сочи - Григорий Родченков. В следствието на Международния олимпийски комитет той е признал, че е следил унищожаването на към 8000 проби, които са били нечисти, а задачата е била да се избегне достигането им до WADA.

За 154 от въпросните проби се знае, че са били на футболити.

Заради интервала на деяние на допинг схемата, който е бил с акцент и върху предходните Зимни игри в Сочи 2014, предходната седмица Международният олимпийски комитет взе невиждано решение да не допусне спортисти под съветски байрак да вземат участие на идните Игри в Пьонгчанг през февруари 2018 година

"ФИФА ще продължи да работи дружно с УАДА, с цел да се обезпечат нужните обстоятелства дали има нарушаване на допинг правилата”, се споделя още в известието на интернационалната футболна централа.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР