Допълваме енергийните помощи с 860 млн. лева, съобщи министър-председателят Кирил

...
Допълваме енергийните помощи с 860 млн. лева, съобщи министър-председателят Кирил
Коментари Харесай

Кирил Петков: Даваме нови 860 млн. лева към енергийните помощи

Допълваме енергийните помощи с 860 млн. лв., заяви министър-председателят Кирил Петков на брифинг след последното за годината съвещание на Министерски съвет, съобщи БГНЕС.

Очакваме до 2-3 седмици идната Коронавирус вълна. Имаме 3 седмици, в които да увеличим имунизацията оптимално, изключително за възрастното население. Това е единственият метод да предотвратим напора в лечебните заведения и затварянето на учебните заведения, съобщи Петков.

Той заяви, че 75 лв. са гласувани за всички пенсионери, които ще се имунизират от 1 януари 2022 година, за всички, които към този момент са имунизирани и за всички, които ще си слагат бустерна доза. Ще понижим периода сред втора и трета доза, сподели още Петков.

От думите му стана ясно, че добавката за имунизация ще е към 100 млн. лева

Финансираме спомагателни 120 млн. лв. за продължение на мярката 60/40 в параметрите, които са сега, с цел да може да поддържаме заетостта. Очакваме да подкрепим 80 хиляди работещи в идващите месеци, сподели Кирил Петков.

Допълнително 750 млн. лева вкарваме, тъй че да няма понижение на пенсиите, заяви още Кирил Петков, визирайки 60 лева добавка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР