Допълнително време за въвеждане на организацията за проверка на Зелени

...
Допълнително време за въвеждане на организацията за проверка на Зелени
Коментари Харесай

Моловете искат отсрочка за ковид сертификатите

Допълнително време за въвеждане на организацията за инспекция на Зелени документи преди влизане в действие на заповедта на Министерството на здравеопазването желаеха комерсиалните центрове.

" Ще спазим наложените ограничения, като бихме желали да подчертаем, че още веднъж сме сложени пред извънредно къси периоди за реакция, организация и осъществяване. В тази връзка за нас ще има и спомагателни разноски в доста огромни размери, които за следващ път ще бъдат напълно за сметка на комерсиалните центрове ", обявиха в своя позиция от Българската асоциация на ритейл центровете.

Наложените ограничения изискват спомагателни съществени вложения в организация и личен състав, като това се случва в миг, в който браншът ни е изправен пред невиждана рецесия, обвързвана с нарастването на цената на тока. Бихме желали толеранс - в допълнение време за въвеждане на организацията за инспекция на Зелени документи преди влизане в действие на заповедта, се споделя в документа.

" Това е следващият удар по единствения бранш, който е бил затворен над 5 месеца без да получи каквато и да е ефикасна финансова поддръжка, защото стратегиите за подкрепяне са ориентирани към дребни и междинни предприятия, към които множеството търговски центрове не спадат. Към днешна дата продължаваме да чакаме помощ от страната ", акцентират от ритейл асоциацията.

В позицията им се споделя още:

" Няма никаква изясненост по кое време наемателите ни ще се възстановят от породените им финансови вреди по предходните ограничаващи интервали, а в това време ние като наемодатели поносим колосални загуби. Настояваме за заслужено отношение на страната по отношение на всички компании и обекти в бранша – без значение от тяхната повърхност и разположение. Призоваваме да не се вземат дискриминационни решения по отношение на бранша. Апелираме и за преразглеждане на размера на санкциите, които се постановат - да бъдат реалистични.

В обектите ни строго се съблюдават всички открити интернационалните стандарти за сигурност и се ползват редица ограничения за сигурност с потвърдена успеваемост – наложителни маски, регулярна стерилизация на общите елементи, засилена защита и предварителна защита на скупчването на хора и доста, доста други, с които да осигурим сигурността на нашите гости, наемателите ни, както и заетите в сектора над 150 000 души и фамилиите им. От самото начало на пандемията нееднократно сме доказвали волята си да оказваме помощ на институциите в битката с вируса. Бихме желали да подчертаем, че през последните месеци обектите ни се трансфораха в най-предпочитани мобилни пунктове за имунизация на десетки хиляди българи.

Правим всичко това, тъй като имаме вяра, че партньорските връзки с институциите са основни за оправянето с рецесията и можем да разчитаме на съответна помощ от тяхна страна, с цел да продължим да съществуваме. В умозаключение бихме желали да напомним, че както и досега, институциите могат да разчитат на партньорство и предпочитание за разговор от наша страна.

Бихме желали да споделим, че Българската ритейл асоциация /БРА/ се причислява към мнението на Българската асоциация на ритейл центровете /БАРЦ/, като поддържа позицията - изключително в частта за извънредно късото и скъпоструващо време за реакция - и допълват, че заповедта би следвало да касае всички, в това число и държавната администрация. "



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР