Допълнително над 100 милиона лева ще са трябват през следващата

...
Допълнително над 100 милиона лева ще са трябват през следващата
Коментари Харесай

Бисер Петков: Над 100 млн. лв. ще трябват за хората с увреждания

Допълнително над 100 милиона лв. ще са трябват през идната година, в случай че се одобри предлагането на общественото министерство хората с увреждания да получават месечна финансова помощ, която е обвързана с прага на беднотия.

Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков за БНР.

Според него помощта ще размени сегашните добавки за интеграция.

„ Подкрепата за тези хора - сумарно, която ще получават като обществена инвалидна пенсия, на която те имат право и получават от държавното публично обезпечаване, и тази месечна финансова помощ да е 100 % от линията на беднотия. Като в допълнение те получават и добавка за непозната помощ, в допълнение имат право и на по този начин наречената „ асистентска услуга “ “, разясни министърът.

По думите му в този момент от бюджета за хората с увреждания се заделят над 2 милиарда лв..
От тях за инвалидни пенсии се изплащат 1.7 милиарда лв..

„ Въпросът е, че би трябвало кабинетът да има убеждението, че по този метод не взема решение значителните проблеми на хората с увреждания, тъй като не трябва да се получава това, както стана, откакто се усили финансовата поддръжка за фамилиите на деца с увреждания, за което се даде една немалка сума, а се оказа, че проблемите не са решени и майките излязоха на митинг “, изясни Бисер Петков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР