Допълнителните такси при полет със самолет стават все по-често срещани

...
Допълнителните такси при полет със самолет стават все по-често срещани
Коментари Харесай

Кои са петте авиолинии с най-големи „скрити“ такси

Допълнителните такси при полет със аероплан стават все по-често срещани при самолетните компании. При доста от тях към този момент е мъчно да се избегне заплащането на разнообразни добавки към базовия самолетен билет. Тенденцията стартира като алтернатива единствено при традиционните нискотарифни самолетни компании, но се популяризира в промишлеността и към този момент даже услугите с „ цялостно обслужване “ в бизнес класа са съпроводени от лист с екстри.

Интересно изследване от основаната в Обединеното кралство компания NetVoucherCodes преглежда тези спомагателни разноски за 80 самолетни компании по целия свят и събира петте с най-големи скрити такси.
Spirit Airlines
На първо място – с най-високи общи спомагателни разноски – е американската самолетна компания Spirit Airlines. Установено е, че общите спомагателни разноски тук са 736% от базовия билет. Таксите за багаж издигат това до най-високото равнище. Авиокомпанията начислява едни от най-високите такси за ръчен и чекиран багаж. При тези процентни резултати обаче би трябвало да има поради, че Spirit нормално пуска доста ниски базови цени за билетите си.
Volaris
Второто място е за мексиканската нискотарифна самолетна компания Volaris. Проучването сочи, че тя таксува над шест пъти базовата цена (626%) с спомагателни такси.

Както при всяка нискотарифна самолетна компания това би трябвало да се вземе в подтекст дружно с ниската базова цена.

Тази процедура за таксуване с ниска цена на самолетния билет и доста скъпи екстри се популяризира в промишлеността през последните години.
Etihad Airways
Единствената огромна интернационална самолетна компания в топ 5 е Etihad Airways. Според отчета тя има спомагателни такси от 400%. Основният „ провинен “ тук също е багажът и по-особено чекираният подобен, който може да надвиши четири пъти цената на билета.

Включването на Etihad Airways в челната петица демонстрира добре по какъв начин практиката за начисляване на спомагателни такси се е трансформирала през годините, защото в началото това беше процедура единствено на нискотарифните самолетни компании.
Frontier Airlines
Четвърти в класацията е Frontier Airlines – друга американска нискотарифна самолетна компания. Допълнителните такси тук доближават съвсем четири пъти базовата цена. Таксите за багаж още веднъж са главната причина за това – чекираният багаж прибавя 65 $ към билет от единствено 29 $.

Проучването открива, че всички основани в Съединени американски щати самолетни компании в този момент начисляват спомагателни такси и те приблизително са най-високите в международен мащаб.
Ryanair
Установено е, че най-високите скрити такси в Европа (и пети в международен мащаб) са на Ryanair. Това е предстоящо, защото самолетната компания бе и първата, която в действителност стартира наклонността за работа по този метод. Проучването сочи, че Ryanair има спомагателни такси от 344% – над три пъти базовата цена.

Базовите билети на Ryanair въпреки всичко са най-ниските от 35-те европейски самолетни компании в изследването. Конкурентите Wizz Air и easyJet да вземем за пример са с по-ниски спомагателни такси, само че също по този начин и с доста по-високи базови цени на билетите.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР