Допълнителните разходи от централния бюджет да се правят с решение

...
Допълнителните разходи от централния бюджет да се правят с решение
Коментари Харесай

Доц. Петър Чобанов: Предлагаме с бюджета подкрепа за общините и хората

Допълнителните разноски от централния бюджет да се вършат с решение на Народното събрание, предложи Движение за права и свободи по време на второто четене на закона за държавния бюджет за 2022 година Иначе Министерски съвет може да прави тези разноски по непрогледен метод, сподели финансовият специалист на Движението доцент Петър Чобанов, представен от пресцентъра на партията.

Народният представител на Движение за права и свободи напомни, че Движението има същото предложение за смяна и в Закона за обществените финанси. Така ще се постави завършек на така наречен модел " джипка " за разпределение на държавни пари от държавното управление без глоба на Народното събрание.

Доц. Чобанов показа и останалите оферти на Движение за права и свободи в закона за бюджета. Част от нашите оферти засягат общините и опцията заплатите в администрацията на общините да се покачат с малко по огромен % от предните незначителни 1,6%. Това се постанова заради обезлюдяването и заради невъзможността, да се задържат квалифицирани фрагменти за чието образование, за чието развиване са отделени времеви и финансови запаси, изясни доцент Чобанов.

Когато тези хора не получават нужната мотивация във тип на заплащане, няма по какъв начин да разчитаме, че ще останат по родните си места. Те могат да мигрират в огромните градове, само че по неприятното е, че напущат страната, сподели още националният представител от Движение за права и свободи.

150 хиляди е понижението на заетостта на 2021 година по отношение на края на 2019 година Това е стряскащо. При дефицита на работна мощ, на хора, на пазара на труда в действителност това би трябвало да ни прозвучи като едно доста съществено предизвестие, разяснява доцент Петър Чобанов.

Направили сме и оферти, които касаят бранш земеделие. Предвидили сме спомагателни обезщетения за хора, които се отопляват с дърва и пелети, както и една спомагателна сума от 30 млн., която визира опцията за възстановяване на оборудването в професионалните учебни заведения. Отново с фокус върху стопанската система и пазара на труда и опцията те действително да проработят, сподели депутатът. Той предвижда, че инфлацията ще надскочи 10%, което ще заплаши икономическия напредък.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР