Допълнителни възнаграждения ще получат служителите на общинската администрация, но не

...
Допълнителни възнаграждения ще получат служителите на общинската администрация, но не
Коментари Харесай

Дават бонуси до 300 лева в общината. Вижте кога

Допълнителни хонорари ще получат чиновниците на общинската администрация, само че не за Коледа, а през януари. Това изясни кметът Иван Тотев, запитан дали служителите ще бъдат зарадвани с бонуси за празниците. Премиите ще са в размер до 300 лв.. Според разпоредбите, избрани от Министерския съвет, в бюджетните звена могат да се начисляват спомагателни пари към заплатите на всяко тримесечие. Изричното изискване е да има икономии на фонд Работна заплата.

Няколко години подред общинарите получават надбавки с възнагражденията си през януари. Бонусите са разнообразни, според от оценката за положения труд и изпълнените задания, която се дава от директния началник. Самият градоначалник не вземал до момента награди, настояват финансисти от администрацията.

В общината работят малко над 600 чиновници със междинна заплата 700 лв.. Още толкоз са назначени в шестте районни кметства, които също имат право на премиални, в случай че са отчели икономии във фонда.

В общинските предприятия също пресмятат дали могат да заделят по някой лев за коледна пуйка на чиновниците. Все още е рано, първо би трябвало да забележим сметките, сподели шефът на " Чистота " Иван Стоянов. През предходната година награди за Коледа бяха раздадени на над 400 чистачки, които в дъжд, жеги, сняг и вятър старателно събират боклука в града. Жените получават минимална работна заплата, която сега е 460 лв..
тагове
бонуси Община Пловдив 300 лева

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР