Допълнителни средства за ресторантьорите и туроператорите има и те ще

...
Допълнителни средства за ресторантьорите и туроператорите има и те ще
Коментари Харесай

Отпускат допълнителни пари за ресторантьори и туроператори

Допълнителни средства за ресторантьорите и туроператорите има и те ще ги получат. Това сподели министърът на стопанската система Даниела Везиева по Българска национална телевизия.

По думите ѝ в актуализацията на бюджета до края на тази година има заложени 70 милиона. „ Въпрос на време е Министерството на туризма да разгласи по какъв начин ще се употребяват. Средства за туристическия отрасъл и ресторантьорството има и те ще се употребяват. Със сигурност не са задоволителни, само че бизнесът работи и тяхното главно искане е да не ги затваряме. Тези ограничения са част от техните претенции. Не одобрявам да се настройват професионални и обществени групи една против друга. Всеки има право да избере дали да се имунизира ", уточни министър Везиева.

Тя разяснява, че огромна част от държавната администрация е имунизирана. " Ние съблюдаваме всички правила. Има онлайн срещи, правилата се съблюдават. 40 % са имунизирани в нашето министерство. Пресечната точка е в това до каква степен ние съблюдаваме ограниченията, с цел да тръгне стопанската система. Когато затворим всичко, няма стопанска система ", счита Везиева.

„ Ние сме в обстановка, в която второ служебно държавно управление би трябвало да взема решение систематични проблеми. Тези стъпки наподобяват дребни, само че са в границите на това, с което разполагаме. От предходната седмица подкрепяме небитовите консуматори със 110 лева Министърът на енергетиката разгласи ограниченията за енергийно бедните. Това, което демонстрираме, е това, което вършим ", съобщи министърът на стопанската система.

Везиева разяснява още, че при възможен локдаун ще се върнем много обратно. " Инфлацията е над 3 % сега по всички данни, които са оповестени. Този развой е обвързван със международната инфлационна рецесия и метода, по който пандемията се отрази на икономическото развиване. Голяма част от инфлацията се дължи на обстоятелството, че производството не смогва да отговори на потребителския интерес. Така потреблението нараства, а предлагането понижава, което е инфлационен напън. България е във валутен фонд и механизмите, които имаме, с цел да повлияем на пазара, не са доста. Можем да действаме със обществени ограничения, с цел да възстановяваме процеса. Надявам се да излезем от тази пандемична рецесия и това, което ни се случва, да остане зад тила ни ", сподели тя.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР