Допълнителни средства в размер на 73 млн. лв. ще бъдат

...
Допълнителни средства в размер на 73 млн. лв. ще бъдат
Коментари Харесай

Правителството ще одобри 73 млн. лева в подкрепа на обществения транспорт

Допълнителни средства в размер на 73 млн. лева ще бъдат утвърдени от Министерски съвет в поддръжка на услугата публичен превоз. В резултат на това решение от 1 февруари до края на годината всички деца на възраст до 10 години ще пътуват гратис в градския превоз, а за учениците отстъпката ще се усили от 20 на 70%.

Очаква се да бъдат признати и промени в наредбата за здравната експертиза на работоспособността. В резултат на измененията методиката за оценка на работоспособността ще вкара повече правдивост във връзка с хората с голям брой увреждания.

Това заяви служебният министър-председател Гълъб Донев преди началото на днешното държавно съвещание.

Премиерът напомни, че датата на идващите предварителни парламентарни избори е към този момент известна – 2 април, а мандатът на това служебно държавно управление изтича идната седмица.

„ В последните месеци се изговориха доста думи, редуваха се обвинявания и обещания, а хората чакат свестни решения и дейности. Ако всеки прави работата, за която е определен и назначен, съзнателно и с мисъл за другите, ще живеем в страна, в която факторът „ немарливост “ ще е изолиран случай. Знаем доста добре, че деянията на немарливост са тези, които предизвикват вреди, от време на време с съдбовен край “, разяснява още Гълъб Донев.

Припомняме, че във вторник президентът Румен Радев разгласи датата на идващите избори - 2 април. По-рано във вторник президентът одобри върнатия несбъднат трети мандат от представителите на „ Българска социалистическа партия за България “.

Радев организира по-късно среща с управлението на Централната изборна комисия (ЦИК). Организацията на идните парламентарни избори би трябвало да подсигурява честността и прозрачността на вота и правата на жителите, означи на срещата президентът.

Пред депутатите в Народното събрание ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова сподели, че ЦИК има подготвеност да провежда и създаде избори на 2 април.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР