Допълнителни разходи в размер на 129 400 лв. по бюджета

...
Допълнителни разходи в размер на 129 400 лв. по бюджета
Коментари Харесай

Държавата плаща 130 хил. лева заради бавно правосъдие

Допълнителни разноски в размер на 129 400 лева по бюджета на Министерството на правораздаването бяха утвърдени през днешния ден от Министерския съвет. Сумата е предопределена за възобновяване на направените от Министерството на правораздаването разноски по погашение на компенсации на жители и юридически лица, потърпевши от постепенно правораздаване.

Това е общият размер на сумата, изплатена за интервала от 1 октомври 2021 година до 6 декември 2021 година, от бюджета на Министерството на правораздаването по подписани съглашения за нарушени права за разглеждане и решение на делата в рационален период.
Плащаме над 230 хиляди лв. за постепенно правораздаване единствено за три месеца
Министерският съвет одобри през днешния ден решение за погашение на 231 900 лева компенсации за постепенно правораздаване. Изплатените суми са от бюджета на Ми...
Прочети повече
Изплащането на компенсации за вреди от постепенно правораздаване се прави по реда на Глава трета „ а “ от Закона за правосъдната власт. Заявления против актове, дейности или бездействия на органите на правосъдната власт, с които се нарушава правото на разглеждане и решение на делото в рационален период, могат да подават страни по завършени цивилен, административни и наказателни производства, както и обвинени, потърпевши или ощетени юридически лица по прекъснати досъдебни производства.

Заявленията се преглеждат от Инспектората към Висшия правосъден съвет, където се прави инспекция на събитията, а произнасянето по преписката се дължи в 6-месечен период от постъпването на заявките.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР