Допълнителни ограничителни мерки срещу епидемията от Covid-19 ще бъдат въведени

...
Допълнителни ограничителни мерки срещу епидемията от Covid-19 ще бъдат въведени
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Нови ограничения във Франция

Допълнителни ограничаващи ограничения против епидемията от Covid-19 ще бъдат въведени в района на Дюнкерк, Северна Франция, разгласи канцеларията на френския министър председател Жан Кастекс, представена от Франс прес.

Епидемията, пламнала в Дюнкерк, провокира 901 случаи на болест на 100 000 поданици в региона, в съпоставяне със 190 приблизително за страната, както и увеличение на случаите на английски вариант.

Премиерът Кастекс установи, че през последните часове е налице " мощно утежняване " на здравните индикатори и упорства въз основа на разисквания на място сред виновните лица от локалната и изпълнителната власт да се дефинира най-подходящият за обстановката отговор, показва канцеларията.

Министърът на опазването на здравето Оливие Веран би трябвало да отиде на място на следващия ден, прецизира канцеларията на Кастекс.

Тази заран Кастекс се срещна с кмета на Дюнкерк Патрис Вергрие. Преди 10 дни локалните управляващи бяха наложили някои ограничения, само че не и затварянето на колежи и гимназии, за което упорстваха градски съветници от района на Дюнкерк, до момента в който растежът на случаите се усилваше.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР