Допълнителни места за зрителите ще има в бургаската зала Младост

...
Допълнителни места за зрителите ще има в бургаската зала Младост
Коментари Харесай

Найден Найденов: Запознати сме с противника! Сериозен отбор с традиции

Допълнителни места за феновете ще има в бургаската зала Младост за първия мач на Нефтохимик 2010 от Шампионската лига тази сряда с немския първенец Фридрихсхафен. От клуба споделиха пред Гонг, че се инсталират спомагателни пейки в оборудването, а билетите са в продажба от през днешния ден. Цените са ниски – 5 лв. за възрастни и 3 лв. за студенти и пенсионери.

Бургазлии започват в най-елитния европейски клубен шампионат като хазаин на добре прочут и у нас противник, а реваншът е на 12 ноември в Германия. Амбицията на треньора Найден Найденов и компания е да вземат максимума и победа, с цел да продължат напред.

Пред Гонг старши треньорът показа, че мачът с ЦСКА от Суперлигата е бил плюс за подготовката и психическата настройка на отбора му.

Ето още какво сподели Найденов пред Гонг:

„ Нещата стартират да се получават. Има и нови играчи, които би трябвало да влязат в самата система. Отборът сега е в положително положение, предвид на това, което сподели и против ЦСКА. Все отново тимът на ЦСКА е огромно предизвикателство. Един много сериозен тим. За мен се получи добре, че играхме против тях преди мача ни в Шампионската лига, с цел да се получи оптималната централизация, тъй като липсваше в другите мачове. Играем на моменти. Концентрацията и подценяването на тимовете не можеше да даде оптимален резултат. Но този мач бе предизвикателство, което бе добре за нас “, стартира Найденов.

„ Настройката се усеща. Да не забравяме, че имаме трима опитни, играли такива мачове – Георги и Вальо Братоеви и Салпаров. Подхождаме професионално към този мач “.

„ Запознати сме с съперника. Има още два дни да почистим още някои неща. Сериозен тим с обичаи. Всяка година играе в евротурнирите. Имат построен жанр на игра, поддържа се, нищо, че може да сменят един или двама играчи. Добре готови тактически. Трябва да се играе на високо равнище. Тяхната игра е малко във френски жанр. Това е тормозило и българските тимове, само че уповавам се да се приспособяваме към това. Имат и те недостатъци, нека ги използваме оптимално. Трябва да се нагодим на тяхната игра. Те играят бързо. Излизаме да дадем максимума в първия мач и в случай че може да излезем спечелили. Вече втория мач всичко е допустимо “.

На въпрос има ли проблеми с контузени, Найденов изясни: „ Има, единствено Георги Петров, има болки в кръста. Дано до други ден да го възстановим. Но имам разновидности, в случай че не е подготвен, ще стартира различен. Другите са добре ".

„ Нормален мач. За мен е значимо да продължим и поради клуба, и поради спонсора Лукойл. Това е едно начало, в случай че отпаднем, продължаваме в другата Купа и по този начин да трупаме като тим самочувствие и то главно младите. Да, тръпка е, желае ни се да спечелим за мен, за момчетата, за спонсора, за публиката, само че го одобрявам професионално, не съм изпаднал в някаква еуфория “, приключи Найденов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР