Допълнителни мерки за подкрепа на безработни, самоосигуряващи се, родители и

...
Допълнителни мерки за подкрепа на безработни, самоосигуряващи се, родители и
Коментари Харесай

КНСБ предлага допълнителни антикризисни мерки за поне 285 млн. лева

Допълнителни ограничения за поддръжка на безработни, самоосигуряващи се, родители и хора без приходи предлага КНСБ на държавното управление. Според изчисленията на синдиката единствено за осъществяването на част от ограниченията ще са нужни в допълнение 285 млн. лв. от държавния бюджет.

Идеите на КНСБ ще бъдат показани в Националния съвет за тристранно съдействие.

Първата група ограничения е ориентирана към хората, които остават без работа в резултат на коронакризата. Идеята е за хората, останали без работа, да се подсигурява минимално обезщетение, което да е равно на 70 на 100 от минималната заплата или най-малко 366 лв. месечно.

Според плановете на КНСБ за осъществяването на тази мярка ще са нужни още 60.5 млн. лв., а до края на годината сумата ще набъбне на 94.5 млн. лв..

В края на 2019 година безработните с минимално обезщетение са към 21 000. От началото на 2020 година новорегистрираните са над 60 000, от които към 48 000 са с право на обезщетение. С оглед на секторите, от които идва преобладаващата част, половината биха били с право на минимално обезщетение (24 000 лица). Така общият брой на лицата с право на минимално обезщетение ще е към 45 000, считат от КНСБ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР