Допълнителни мерки за облекчаване на административното обслужване за гражданите, бизнеса

...
Допълнителни мерки за облекчаване на административното обслужване за гражданите, бизнеса
Коментари Харесай

Граждани, бизнес и общини с актуален онлайн достъп до имотния регистър в Областна администрация-Бургас

Допълнителни ограничения за облекчение на административното обслужване за жителите, бизнеса и общините са въведени в Областна администрация-Бургас. Всеки, който желае да направи информация за парцел държавна благосъстоятелност , може да види настояща информация в бърза връзка от уеб страницата на регионална администрация, непосредствено от линка –.

Областният шеф Пламен Янев разпореди всички общини да бъдат документално известени , че могат създадат информация за подобаващ парцел и при нужда да започват законови процедури за прехвърляното му от страната на съответната общината за осъществяване на публично потребни планове.

Регистърът на парцели с държавна благосъстоятелност в област Бургас е може би най-големият от всички области и непрестанно се усилва. Към момента той съдържа над 53 000 броя актове за държавна благосъстоятелност .

След като беше въведена дигитализацията на архива при предходните регионални шефове в този момент Пламен Янев надгради този програмен продукт . Надграждането дава опция за поддържане в настоящо положение на оповестените данни в регистъра, до които има обществен достъп, с което се усъвършенства успеваемостта при тяхното прилагане.

С опубличаването на електронния указател информация могат да създадат и външни за администрацията лица . В архива към Областна администрация Бургас се съхраняват бумаги от далечната 1949 година, в които се съдържа цялата история на парцелите и измененията на собствеността. С дигитализирането на документите се уголемява и улеснява достъпът  до архивните документи, без да се заплашва тяхното физическо положение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР