Допълнителни изследвания ще се направят на пет деца от монтанския

...
Допълнителни изследвания ще се направят на пет деца от монтанския
Коментари Харесай

Продължават проверките за вирусен хепатит в Монтана

Допълнителни проучвания ще се създадат на пет деца от монтанския квартал “Кошарник”, които са със подозрение за вирусен хепатит “А”.
“Серологичните проучвания не са удостоверили болестта и ще бъдат направени допълнителни”, заяви доктор Мария Каменова, заместител шеф на Регионалната здравна ревизия в Монтана. Децата се настанени за лекуване в болничното заведение в Монтана. От началото на септември до в този момент в “Кошарник” са потвърдени три случая на заболели деца от хепатит “А”. Взети са всички ограничения, само че в случай че се потвърдят, че и тези пет са носители на болестта ще има нови ограничения.
"Много е дълъг инкубационният интервал, повече от месец. Ако има нови инфектирани сега, те към момента нямат клиника и нямат недоволства. Не приказвам за тези, които са контактни и са изследвани, приказвам за други лица, които са били по един или различен мотив в контакт със заболелите лица. Самият метод на живот и общуването на хората е от доста значително значение, техните битови привички и по тази причина в места, където има скупчване на огромна група от популацията, изразходване на една и съща храна, пиянство на вода от един и същи съд, основава удобни условия инфекцията да се популяризира ", добави Каменова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР