Допълнителни и неясни разходи има в сделката за Ф-16. Това

...
Допълнителни и неясни разходи има в сделката за Ф-16. Това
Коментари Харесай

Славчо Велков: Ф-16 е най-добрият самолет, който България не може да си позволи

Допълнителни и неразбираеми разноски има в договорката за Ф-16. Това съобщи Славчо Велков, специалист по национална сигурност пред Нова телевизия.

Не се приказва за митата, а те ще са към четвърт милиард лв., изясни още той след вчерашните диспути по ветото на президента Румен Радев върху четирите контракта за покупка на осем изтребителя Ф-16.

Това е най-хубавият аероплан, който България не може да си разреши, изясни Велков. Самолетът ще умножава разноските в бъдеще. Плащаме празен чек, подлага на критика някогашният народен представител от Българска социалистическа партия.

Тодор Тагарев, някогашен длъжностен министър на защитата разясни, че мита ще има в случай че страната ни реши. Боеприпаси може да си купим, когато ни трябват.

Кафеварка на Румен Гечев не лети с претоварвания, стана ясно от коментара му.

Припомняме, през вчерашния ден социалистът изясни, че една кафеварка има по-голяма гаранция в съпоставяне със самолета, който ще купим. Това е най-хубавият изтребител, който можем да си позволим, акцентира Тагарев. Цената била съотносима с цената на Грипен.

Той е обезпокоен дали президентът ще наложи несъгласие върху актуализацията на бюджета, обвързвана с разноските по договорката. Опасността идва от това да се забави договорката. До 31 юли би трябвало да платим. По-изгодно е да заплати на куп, счита Тагарев. /Нова тв
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР