Допълнителни 96 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването

...
Допълнителни 96 млн. лв. по бюджета на Министерството на здравеопазването
Коментари Харесай

С още 46 млн. лв. купуваме Ремдесивир

Допълнителни 96 млн. лева по бюджета на Министерството на здравеопазването са гласувани през днешния ден на изключително държавно съвещание. От общата сума 46 млн. лева са предопределени за закупуването на Ремдесивир, тъй че да бъде обезпечено лекуването с този медикамент на пациентите с коронавирусна зараза в лечебните заведения до месец септември, в това число.

Останалите 50 млн. лева са трансфер към бюджета на Националната здравноосигурителна каса. Със средствата ще се обезпечат спомагателните хонорари от 1000 лева за месец април за работещите на първа линия в битката с COVID-19, директно заети с лекуване на пациенти с коронавирусна зараза, както и за възнаграждение слагането на ваксини против Коронавирус -19.

Премиерът Борисов уточни, че са налице и още 10 млн. лв., които са излишък от предходни интервали и те също ще бъдат ориентирани в поддръжка на работещите на първа линия.
 Ангел Кунчев: Досега лъгали ли сме в миналото?
Ангел Кунчев: Досега лъгали ли сме в миналото?

Истината е цифри и тя не може да бъде измислена

Идеята на днешното гласоподаване е да има сигурност, че финансирането е обезпечено и че страната си е свършила работата.

" Взимаме това решение, с цел да могат хората да бъдат спокойни, че има задоволително медикаменти и медицинският личен състав е обезпечен ", уточни министър председателят. Така държавното управление декларира, че няма да допусне финансов стрес в опазването на здравето, макар че изборите са на прага, съобщи Борисов.

Министър-председателят посочи, че общо с отпуснатите през днешния ден средства, от началото на пандемията са обезпечени близо 90 млн. лв. за съвсем 100 000 дози Ремдесивир. До този миг 370 млн. са дадени за хората на първа линия.

Министър-председателят напомни и състоялата се през вчерашния ден среща на европейските водачи и изрази убедеността си, че Европейската комисия ще направи по този начин, че пропорционалното систематизиране на имунизациите в Европейски Съюз да е реалност, в резултат на което упованията са през април България да получи три пъти повече ваксини против COVID-19.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР