Допълнителни 799 000лв. за подпомагане на бенефициенти от територията на

...
Допълнителни 799 000лв. за подпомагане на бенефициенти от територията на
Коментари Харесай

Допълнителни 799 000лв. за подпомагане на бенефициенти от територията на МИГ-Община Марица влизат в Стратегията за местно развитие

Допълнителни 799 000лв. за подкрепяне на бенефициенти от територията на община Марица влизат в Стратегията за локално развиване след подписаното на 30.11.2021г. в допълнение съглашение сред МИГ-Община Марица и ръководещите органи на финансиращите стратегии.

Най-голямата част от спомагателния финансов запас – 600 000лв., ще бъде добавена в мярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “. Това ще даде опция да се построи инфраструктура, която ще бъде в изгода както на локалните поданици, по този начин и на бизнеса. Към сегашния миг община Марица като главен бенефициент по мярката извършва общо 5 плана за създаване на инфраструктурни обекти в селата Граф Игнатиево, Бенковски, Строево, Войводиново, Скутаре и Труд.

Средствата за стопанския бранш в размер на 139 000лв. са ориентирани към мярка 6.4.1 „ Инвестиции в неземеделски действия “. Мярката има за цел да подкрепи вложения в неземеделски действия, които са ориентирани към развиване на услуги във всички браншове (например: грижи за деца, възрастни хора, хора с увреждания, здравни услуги, счетоводство и одиторски услуги, ветеринарни действия и услуги основани на осведомителни технологии и др.), произвеждане на сила от възобновими енергийни източници за лично ползване, развиване на занаяти (включително даване на услуги, свързани с присъединяване на гости в занаятчийски дейности) и други неземеделски действия.

Допълнителните средства за планове на бенефициенти от нестопанския бранш в размер на 60 000лв. се прибавят в мярка М01 за финансиране на действия, ориентирани към запазване, развиване и разпространение на локалната еднаквост и просвета. Към сегашния миг посредством МИГ-Община Марица се финансират общо 6 плана на локалните читалища в селата Труд, Бенковски, Калековец и Войводиново. Предстои сключването на контракти за финансиране на още 3 плана на читалищата в селата Маноле, Рогош и Костиево. Община Марица като бенефициент по мярката също извършва 3 плана с културна устременост. Допълнителният финансов запас ще даде опция за финансиране на още минимум 3 плана за запазване, развиване и разпространение на локалната еднаквост и просвета.

Приемите по ограниченията с в допълнение финансиране следва да бъдат отворени през 2022г.

Сдружение с нестопанска цел „ МИГ-Община Марица “ спомага на евентуалните претенденти от територията на община „ Марица “ и работи интензивно за реализацията на благоприятни условия за развиване на локалния бизнес, повишение на конкурентоспособността на локалната стопанска система, възстановяване качеството на живот, обезпечаване на благоприятни условия за претовареност. Сдружението работи за възстановяване на конкурентоспособността на типични и неповторими локални артикули, за увеличение на опциите и възстановяване на механизмите за активиране на локалната общественост в интерес на локалното развиване, както и обосноваване присъединяване на локалните лица в развиването на региона, за гарантиране осъществяването на локални начинания отдолу-нагоре.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР