Допълнителни 68 млн. лв. предвижда правителството за подкрепа на предприятията

...
Допълнителни 68 млн. лв. предвижда правителството за подкрепа на предприятията
Коментари Харесай

Борисов: Почти 80 млн. лв. ще се отпуснат за малките и средни фирми

Допълнителни 68 млн. лева планува държавното управление за поддръжка на предприятията с над 500 000 лева оборот и други съвсем 80 млн. лева се отпускат за дребните и междинни компании, с цел да имат опция да приспособяват производството си за работа в изискванията на пандемия.

Това разгласи министър-председателят Бойко Борисов в с. Люляково, където посети дружество за автомобилни кабели и системи, ползващо поддръжката на страната по линия на мярката 60/40 за опазване на заетостта.

Премиерът Борисов добави още, че от идната седмица всички компании ще може да разчитат и на спомагателни средства сред 50 000 лева и 150 000 лева, с които да бъдат изграждани детски кътове, тъй че да има повече еластичност и облекчение за работещите родители. За тази мярка са планувани 15 млн. лева

" Каквото е належащо, поддържаме компаниите, с цел да може да работят. Това е значимо за хората ", безапелационен беше министър председателят Бойко Борисов. Министър-председателят уточни, че в изискванията на пандемия е значимо да не се позволява затваряне на производства и стопанската система да продължи да работи. Това е и повода държавното управление да реагира бързо и да вкара навременни и съответни социално-икономически ограничения. " Вкарахме ограниченията незабавно, с цел да може хем да се работи, хем хората да са по-сигурни ", добави министър председателят. " Докато другите приказват, ние работим, силата на държавното управление е връзката с хората ", сподели още Борисов.

Пред министър-председателя Борисов управлението на предприятието в с. Люляково изрази задоволство от поддръжката по мярката 60/40, от която компанията се употребява още от стартирането й.

" За нашите сдружения има извънреден обществен и стопански резултат. Административната тежест е доста дребна ", акцентираха представителите на предприятието.

Те подчертаха, че от техните 1125 чиновници няма такива, които да са съкратени или да не са получили заплатите си, а помощта на страната възлиза на към 800 000 лева за всичките им сдружения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР