Допълнителни 60 лв. ще се начисляват и към пенсията на

...
Допълнителни 60 лв. ще се начисляват и към пенсията на
Коментари Харесай

Предлагат 60 лв. допълнително за новите песионери

Допълнителни 60 лева ще се начисляват и към пенсията на всеки човек, който се пенсионира след 30 юни 2022 г .

Това планува актуализацията на плана на бюджета на Държавното публично обезпечаване за тази година. Това идва на фона на предизвестията от синдикатите, че по този метод ще бъдат ощетени новите пенсионери , които в никакъв случай не са получавали бонуси, оповестява. 

Така от 1 юли пенсиите ще се вдигнат с 10% , а
бонусът от 60 лева и компенсиращата добавка ще влезе вечно в тях . Минималната пенсия ще стане 467 лева, а таванът 2000 лева Социалната пенсия за напреднала възраст пък ще е 247 лева От 1 октомври таванът още веднъж ще се вдигне и ще стане 3400 лева

" Работи се по въпроса с това дали новите пенсионери ще имат добавка от 60 лв., или няма да имат. Но при толкоз изкривявания в пенсионната система това е един обективен метод, който сме създали сега. Близо 1.6 милиарда отиват при тези хора и сме се пробвали заслужено да отидат ", разяснява преди дни обществения министър Георги Гьоков.

От 1 октомври се предлага и ново нарастване на пенсиите . То ще е на база междинния застрахователен приход за 12 месеца преди пенсионирането. Ще се гледат нужният стаж към отпущането на пенсията, както и коефициентът за стаж тогава. За пенсиите, отпуснати до 31 декември 2007 година в това число, ще се одобри, че са отпуснати със междинен застрахователен приход от 398,17 лева Причината е, че през 2008 година имаше преизчисление с настоящ застрахователен приход. Това ще докара до ново нарастване на пенсиите с 15%, само че единствено за 718 хиляди души.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР