Допълнителни 500 млн. евро от помощта на ЕС за Украйна

...
Допълнителни 500 млн. евро от помощта на ЕС за Украйна
Коментари Харесай

ЕС купува на Украйна танкове и артилерия за половин милиард

Допълнителни 500 млн. евро от помощта на Европейски Съюз за Украйна по линия на Европейския механизъм за мир ще бъдат употребявани за закупуване на тежко въоръжение: танкове и артилерия. Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи това при идването си на срещата на външните министри от Групата на седемте (Г-7), съобщи БГНЕС.

" Това е седмата среща на министрите на външните работи от Г-7 от началото на рецесията в Украйна. Рецептата остава същата - повече поддръжка за Украйна, в това число военна. Ще разглася военна помощ за Украйна в размер на 500 милиона евро, с което помощта ни ще доближи общо 2 милиарда евро ", съобщи Борел. Той посочи, че тези средства " ще бъдат употребявани за закупуване на тежки оръжия, като до момента към този момент сме изпратили бронирани машини, танкове, артилерия и снаряди ".

Запитан дали страните от Европейски Съюз биха могли да финансират доставката на военни самолети за Украйна, Борел отговори: " Не, с 500 милиона евро не могат да се доставят доста самолети, тези средства ще бъдат употребявани за закупуване на тежките оръжия, нужни за този тип война ". Борел също по този начин прикани страните от Г-7 да засилят натиска върху Русия, да наложат нови наказания, да се опитат да я изолират на международната сцена и да " основат обединен фронт в поддръжка на Украйна ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР