Допълнителни 400 милиона лева за образованието са договорени за новия

...
Допълнителни 400 милиона лева за образованието са договорени за новия
Коментари Харесай

Договориха 400 милиона лева допълнително за образованието

Допълнителни 400 милиона лв. за образованието са контрактувани за новия бюджет на България. Така стартовата заплата на младите учители ще стане 1900 лв., като ще влезе в действие със задна дата - от 1 януари т.г. Това е със 125 % нарастване на средствата, съобщи във Варна Янка Такева, ръководител на Синдиката на българските учители.

Тя добави, че през предходната година в областта на образованието са се влели нови 4200 млади учители.

Янка Такева дойде в морската столица, където получи почетен знак от кмета Иван Портних. Официалната гала се състоя пред зала " Варна " на общинския билдинг, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Председателят на най-многобройната професионална организация у нас получи премията по предложение на Съюза на работодателите в системата на националната култура във Варна, Сдружението на шефовете в междинното обучение, СБУ – Варна и Асоциация " Да съхраним дамата “.

Лидерът на СБУ е работил като преподавател (1974 – 1980), шеф на дом за сираци в софийския квартал Драгалевци (1980 – 1987) и основен експерт на ръководство " Просвета “ в община Красна поляна в София (1980 – 1987). От 1990 година е зам.-председател, а от 1994 година - ръководител на Синдиката на българските учители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР