Допълнителни 240 млн. лева осигури днес правителството, за да продължат

...
Допълнителни 240 млн. лева осигури днес правителството, за да продължат
Коментари Харесай

5 мерки продължават да действат, правителството в оставка заседава за последно

 Допълнителни 240 млн. лв. обезпечи през днешния ден държавното управление, с цел да продължат да работят общо пет ограничения за опазване на заетостта и за поддръжка на фамилиите поради пандемията. В рамките на съвещанието на Министерския съвет министър председателят посочи, че средствата за осъществяването на ограниченията са подсигурени, тъй че всевъзможни оправдания за липса на финансиране са неоснователни.

Със 117 млн. лева ще бъде удължена мярката 60/40 до края на юни. До момента по нея са изплатени 1,158 милиарда лева и са непокътнати над 300 000 работни места.

Други четири ограничения се подсигуряват с общо 120 млн. лева До края на юни се обезпечава мярката " Запази ме “ за компенсиране на служащите от затворените бизнеси със 75% от осигурителния приход. Отпуснатите средства са в размер на 25 млн. лева По тази мярка към този момент са преведени 62,5 млн. лева за обезщетения на 51 653 служащи.

Общо 50 млн. лева се насочват към мярката " Заетост за теб “, с която се подкрепят работодатели да разкриват нови работни места и да назначават безработни за до 6 месеца, като се покрива минималната работна заплата. До момента по програмата са разкрити близо 20 000 нови работни места. С спомагателните средства може да бъдат разкрити още 11 000 работни места.

Програмата за обезпечаване на детегледачи " Родители в претовареност “ продължава да работи с обезпечените нови 23 млн. лева Интересът към програмата е огромен. Документи по нея ще може да се подават до края на май. От началото й са платени 73,9 млн. лева, като 6888 родители и фамилии са употребили или употребяват сега детегледач.

22 млн. лева са предопределени за мярката за подкрепяне с по 290 лева на работно място в най-пострадалите браншове " Хотелиерство и ресторантьорство “, " Туризъм “ и " Транспорт “. По тази мярка, която се удължава до края на май, са непокътнати 33 000 работни места, а преведените на компаниите средства са 48,2 млн. лева Получили са ги 2936 работодатели и самоосигуряващи се.

В края на държавното съвещание министър-председателят благодари на вицепремиерите и министрите за работата им през миналия мандат.

" Благодаря на всички Вас за работата, която вършите до последния миг “, съобщи министър председателят и подчертава върху част от сполучливите политики, осъществени през последните четири години.

Министър-председателят добави, че е значимо да има действителни решения и оферти, с които да се надгражда постигнатото отсега нататък, а не популизъм, какъвто има в сегашния парламент.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР