Допълнителни 2 млрд. лв. ще се влеят в бюджета до

...
Допълнителни 2 млрд. лв. ще се влеят в бюджета до
Коментари Харесай

Асен Василев: Допълнителни 2 млрд. лв. ще се влеят в бюджета до края на годината

Допълнителни 2 милиарда лева ще се влеят в бюджета до края на годината, с помощта на нарасналата събираемост на доходи. Това сподели на конференция служебният министър на финансите Асен Василев.

Той напомни, че бюджетът, който завари, беше с разчетени средства за антикризисни ограничения до март. Василев увери, че откакто Народното събрание съумя да одобри актуализацията на бюджета, към този момент всички могат да са спокойни, че до края на годината ще има пари за погашение на обезщетения, както и пари за спомагателни хонорари на здравните служащи.

Финансовият министър уточни, че е съумял да преориентира надзор по-скоро върху огромните компании, вместо към фризьорските салони. Резултатът от това, по думите му, са по-големи приходи в държавната хазна.

„ Бизнесът и хората започнаха да работят по-спокойно и за второто тримесечие отчетохме десетпроцентов растеж. Това е заслуга на всички компании и жители, не на финансовото министерство или държавното управление “, посочи Василев.

В резултат на това в края на годината бюджетният недостиг ще е по-малък от предстоящото, а България няма да има потребност да тегли нов заем, изясни министърът. По думите му до края на годината ще бъдат събрани 2 милиарда лева повече от предстоящото.

Той регистрира структурно повишение в някои браншове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР