Допълнителни 14 милиона евро ще постъпват в касата на ,

...
Допълнителни 14 милиона евро ще постъпват в касата на ,
Коментари Харесай

Ето колко ще спечели БФС от световни на всеки 2 години

Допълнителни 14 милиона евро ще постъпват в касата на , в случай че международните шампионати се организират на 2, вместо на 4 години. Това е посочило проучване на консултантската компания " Nielsen ", което показа при започване на седмицата.
Големият плюс за Световната федерация на футболните асоциации от мондиали на 2 години е облагата. Досега от един шампионат на планетата те прибираха 6,2 милиарда евро, а в този момент към тях биха се добавили още 3,2 милиарда. Шефът на ФИФА Джани Инфантино разгласи, че тези пари ще бъдат разпределени сред всички национални федерации. Това значи, че всяка от тях ще получи по 14 млн. евро, написа " 24 часа ".
Инфантино и дясната му ръка в тази идея - Арсен Венгер се борят за налагане на тази смяна. Европейският футбол обаче е против нея. За клубовете това значи финансови загуби и в допълнение натоварване на футболистите им. Като отговор на това УЕФА цитира поръчано от тях консултантско изследване, съгласно което загубите от промяната на ФИФА за международните шампионати ще са сред 2 и 4 милиарда евро за четиригодишния цикъл. .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР