Допълнителен механизъм за проследяване на успеха на учениците от 1-ви

...
Допълнителен механизъм за проследяване на успеха на учениците от 1-ви
Коментари Харесай

Правят индивидуално портфолио на есен за децата от 1 до 4 клас

Допълнителен механизъм за следене на триумфа на учениците от 1-ви до 4-ти клас вкарва МОН от началото на идната образователна година. Наесен учениците ще получат самостоятелно портфолио, в което ще бъде отразен триумфът им по всички образователни предмети, както и техните ползи и заложби, осведоми БНР.

Рени Рангелова, специалист в Дирекция "Съдържание на предучилищното и учебното обучение " на просветното министерство, даде детайлности за досиетата, които ще получат 11 хиляди възпитаници от 1-ви до 4-ти клас наесен: “Портфолиото е едно доста целеустремено систематично и проведено събиране на образователни материали, които показват работата на ученика в класната стая и вкъщи. Представят неговите достижения и развиване в процеса на образование. То може да бъде работно портфолио, в което се събират материали от всевъзможен темперамент, такива, които детето единствено сортира. Учителят и родителите също допълват, показват мнение и могат да дават някаква оценка “.

Асен Александров, шеф на 51-во учебно заведение “Елисавета Багряна “ с София, споделя, че концепцията е добра, само че е значимо по какъв начин ще бъде осъществена: “Винаги дяволът е в детайлите. Самото запазване на тези портфолиа допуска по една огромна директория всяка образователна година. Това е много сложен, да не кажа неосъществим развой “, разяснява той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР