Допълнение към Наредбата за условията и реда за поставяне на

...
Допълнение към Наредбата за условията и реда за поставяне на
Коментари Харесай

Чадъри и тенти пречели на общинското видеонаблюдение във Варна

Допълнение към Наредбата за изискванията и реда за слагане на преместваеми обекти утвърди комисията по търговия и туризъм към Общински съвет, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Промяната се постанова поради зачестили случаи на разполагане на чадъри, тенти и ограничаващи, а в някои от случаите и възпрепятстващи, следения периметър от общинската система за видеонаблюдение. Това стана ясно от предлагането, импортирано за разглеждане от общинския консултант Христо Атанасов.

Той предлага да се добави точка към един от членовете на Наредбата, в която да се уточни: „ Да не се лимитира или попречва работата на системата на видеонаблюдение на Община Варна. При разполагане на уреди към тях (чадъри, сенници, тенти, навеси и други), те също следва да не пречат на работата на системите за видеонаблюдение и техническото обслужване на камерите. “

Причините, които постановат измененията, са нуждата от рационализиране на системите за видеонаблюдение на територията на община Варна, като по този метод се обезпечи запазване на публичния ред и запазване на общинското имущество.

Предлаганата смяна цели да подсигурява сигурността на жителите и гостите на територията на община Варна посредством оптимално използване на системите за видеонаблюдение, се споделя още в претекстовете за предлагането.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР