Допада ми следното определение за селяндур: Човек с ниска култура,

...
Допада ми следното определение за селяндур: Човек с ниска култура,
Коментари Харесай

Начини на поведение на селяндурите във Варна 


Допада ми следното определение за селянин: Човек с ниска просвета, липса на усет и безпаричен речник, чиито действия или изявления са обществено неприемливи. Варна се препълни със селяндури. Не селяни. Аз почитам селяните. А селяндури, които постановат идиотските си правила на държание. Които са:

– Да надуват музика до обратен тласък в бричките си и да гледат самодоволно. Тази тъпота става все по-популярна.

– Да карат, като изоглавени по улиците, да форсират коли и мотори.

– Да хвърлят отпадъци, където им падне. Селяндури, Варна не ви е бащиния! Тя е хубав, гостолюбив град! Хвърляйте отпадъци в градчетата и селата, откъдето сте допълзяли!

– Да палят огньове по дворове, да пекат пържоли и риба по балконите и да крещят!

– Да надуват чалга, когато се съберат 2-ма и повече селяндури.

– Да не вървят в къщи с чехли, а да тропат боси непрекъснато. Постоянно да местят шкафове, дамаджани, да суркат столове и маси.

– Да си изтупват чергите и покривките през балкона.

Варненци сме толерантни хора и селяндурите откриха удобна почва за живот в морската столица. Те не възприемат нищо от нормите на държание в огромния град. Те са като араби, които цялостен живот не се интегрират в мястото, където пребивавам т. Те са нагла сган, която ти се озъбва, в случай че й направиш забележка. 10 години над нас живеят двама младежи. Културни, поздравяват. Но момчето трябваше да отиде да работи в чужбина, с цел да разбере, че в къщи се носят чехли, а момичето още тупа чергата си от балкона.

Жалкото е, че селяндурите във Варна станаха доста. Налагат нормите си на държание и младежите ги възприемат, като естествени. Отпорът против простотията е сложен. Селяндурите са интуитивни, нагли и безочливи. Но в тази страна има закони и дълг на всеки разумен българин е да направи по този начин, че селяндурът да усети силата им.

Иво Югов

www.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР