Донякъде това, което се случва е резултат от това, че

...
Донякъде това, което се случва е резултат от това, че
Коментари Харесай

Иван Гешев за Шенген: България не заслужава това, което се случва

Донякъде това, което се случва е резултат от това, че не почитаме себе си ", добави Гешев

" За пръв път терминът " правова страна " е въведен от немската правна теория. Няма по какъв начин България да е призната като член на Европейския съюз, в случай че не подхожда на стандартите на правовата страна. А това е мнение и на Европейската комисия и Европейския парламент. Вменяването на виновност от време на време може да съставлява тактичност за надзор, пасивна експанзия и даже психическа операция ", по този начин основният прокурор Иван Гешев разяснява в думите на Нидерландия, че страната ни не е настояща правова страна.

" Аз не мисля, че е по този начин. Как вътрешно някой интерпретира обективните обстоятелства и обективната реалност, това е право на всеки политик. За страдание, срамно е, да не почитаме себе си, тъй като няма по какъв начин да не уважаваш себе си, а да очакваш да те почитат другите. Донякъде това, което се случва е резултат от това, че не почитаме себе си ", добави Гешев.

" Нямаме сигнали от европейски сътрудници и институции за подобен случай. Прокуратурата в Бургас прави инспекция по този случай. За момента такива обстоятелства и условия не са установени, само че би трябвало да ви кажа, че ние сме правова страна и съблюдаваме върховенството на закона. Ние пазиме част от външната граница на Европейски Съюз. И в отбрана на тази граница починаха български жители. България не заслужава това, което се случва ", по този начин Гешев разяснява следствието на " Скай нюз " за стрелбата на българската граница против мигранти.

Отношенията на прокуратурата с Министерство на вътрешните работи и президентството

Попитан има ли възстановяване на връзките сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи по отношение на акцията против разпространяване на опиати, основният прокурор уточни, че задължението на институциите е да работят за българските жители.

" Обнадежден съм, че с всички спадове и променливи в връзките сред институциите се потегля напред и се взема решение това, което българските жители чакат - битка с престъпността и с тези, които тровят децата ни ".

Според Гешев концепцията за правосъдна промяна и по-голям надзор върху основния прокурор не е немислима, само че не кореспондира с Конституцията. По думите му не е правилно, че има всевластие.

" Ако вляза теоретично във въпроса и приема че е правилно - аз съм демократ и съблюдавам демократичните правила. Решенията, законите и Конституцията се одобряват от Народното събрание и българската прокуратура и аз ще осъществим всяко тяхно решение. Отново теоретично - в случай че някой счита, че би трябвало да се направи всеобхватна журналистическа промяна в България и реши, че тъй като вие сте всесилен, да ви ограничи ефирното време, значи ли че по този метод ще реши казуса със свободата на словото и медиите? "

Според Гешев политическите партии не желаят да излязат на спор с него, тъй като нямат причини.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР