„Донякъде говори за институционална слабост“, че в рамките на установения

...
„Донякъде говори за институционална слабост“, че в рамките на установения
Коментари Харесай

Хампарцумян за ръководството на БНБ: Ако нещо върви, не го чупиш


„ Донякъде приказва за институционална уязвимост “, че в границите на открития период няма нито една нова кандидатура за шеф на Българска народна банка и би трябвало по-сериозно да се разяснява вид сегашният гуверньор Димитър Радев да остане на поста си. " Това мнение изрази в студиото на „ Тази заран “ ръководителят на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян.

„ Като че ли поради „ пъстрота “ парламент не са могли да се схванат – на всичкото от горната страна, това въпреки всичко е сериозна позиция, която изисква безапелационна поддръжка от задоволително доста хора “, добави той.

По думите му измежду коментираните в медиите имена има „ 1-2 имена, които са впечатляващи, само че пък те си имат друга хубава работа някъде “, само че и „ амбициозни хора, само че не безусловно изцяло готови за това “.

Поради тази причина съгласно Хампарцумян е необичайно, че не се разисква Радев да резервира поста си: „ Ние имаме един човек с доста сериозен опит и известност във финансовите среди както в България, по този начин и на открито. Няколко пъти Global Finance го афишира за банкер от А категория “.

„ На всичкото от горната страна, законът разрешава той да седи, до момента в който му намерят заместител. Хубаво е да се замислят в тази посока – в случай че нещо върви, не го чупиш “, заключи специалистът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР