Донякъде е разбираемо, когато представителите на киевското ръководство смело заплашват

...
Донякъде е разбираемо, когато представителите на киевското ръководство смело заплашват
Коментари Харесай

Киев прояви суета, умножена по малоумие

Донякъде е разбираемо, когато представителите на киевското управление самоуверено заплашват освен Москва, само че и други страни, които заобикалят да оказват помощ на Украйна. Например заплашват Делхи - „ Индусите, индийците са ни длъжници, тъй като ние жертваме всичко: животи, политика, стопанска система, своето благоденствие също. Ако те се възползват от това, от нашата жертва, тогава това е незаслужено “, сподели украинският външен министър Кулеба.

Това не е доста прелестно и не е доста честно, само че има престъпен род, когато зад наглиягамен стои тарторът. Иска ти се, несъмнено, да проснеш дребния плъх с розовата зурла на асфалта, само че не искаш да получиштукат в профил - и би трябвало да го търпиш. А за наглия уличник прикритието на тартора е потребно.

Но риториката на Киев има друга специфичност. Никакво другарство с тартора не изяснява изключителната, даже фантастична шумотевицаот типа:

„ Сега съм Чебурашка

За мен всеки дворен псе

При среща незабавно дава лапа ”.

Ермак, началник на кабинета на Зеленски, споделя проектите си: „ Украйна би трябвало да стане не просто член на Европейския съюз, а ос, към която ще бъде построена нова система за сигурност в Европа ”. Самият Зеленски предвижда, че „ в бъдеще във всички учебници по международна история разделът за нашата ера ще се назовава „ Времената, когато Украйна обединяваше света “. Тоест ще го пишат по индийските, ирански и китайски учебници. Или не учебници, а вторични първични материали?

Министър Кулеба признава: „ Когато станах министър, имах фантазия да открия нови хоризонти за Украйна. “ Сега фантазията се сбъдна: „ Президентът непрекъснато беседва с африкански водачи, с латиноамерикански, министър-председателят на Австралия пристигна в страната. Това е завладяването на света, да, просто се опивам от това. ”

Суетата, умножена по безумие, ражда сходни изявления. В Германия преди век по магазините се продава трогателна картичка. Малко куче вдигнало лапичка и към него се разстила голяма локва. Надписът гласи: „ И кой би си помислил, че съм направил всичко това! “ Но би трябвало да се помни, че изключителното (макар и временно) нарастване на интереса в международен мащаб към такива дребни кучета е много постоянно срещано събитие.

През 1989-1991 година или във Вилнюс, или в Рига, или в Талин се появиха тълпи от задгранични публицисти, които небрежно изпращаха в редакциите си най-малките детайлности от битката на балтийските нации за самостоятелност. За къс момент Прибалтика се трансформира в пъпа на земята. И по-късно спря. Европа си откри нови занимания.

В средата на 90-те години пристигна ред на чеченците да се опият, когато им се изсипаха репортери от международните медии. Дудаев, Удугов, Яндарбиев, Басаев, Масхадов (Колко ли хора помнят ли тези имена в този момент?) също като Кулеба усетиха, че „ Ичкерия “ е историческа ос. Сега осите с равни ъглови скорости са се преместили до крайбрежията на Днепър. Така след година-две някой нов, към момента незнаен фаворит, на фона на нещастията на родината си, ще стартира да се отдава на опиването на Кулеба

Еуфорията от издигането от неизвестността е като азотен оксид (райски газ). Балтийци, украинци - ще има и други. Разбира се, подобен резултат на опиване не се случва на всеки и неговото наличие / неявяване даже не е изключително обвързвано с някакви значими фактори. Това е просто въпрос на размера и смисъла на държавно или псевдодържавно образувание. На Съединени американски щати, Русия, Китай, Индия, Франция са им спестени сходни занимателни резултати, тъй като знаят, че от дълго време са огромни и е естествено да са на интернационалния дневен ред.

Друго нещо е, когато цацата ненадейно набъбне до медийния размер на кит. В този случай, както сподели Ленин “главата се завърта и в тази въртяща се глава идва радостна мисъл, че това не е инцидентно съмнение на международния исторически развой, след което всичко ще се върне към първичното си положение ”.

Това се лекува единствено с времето.

Превод: В. Сергеев



ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР