Донко Узунов е новият изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания

...
Донко Узунов е новият изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания
Коментари Харесай

Служебната власт назначи нов шеф на Държавната консолидационна компания

Донко Узунов е новият изпълнителен шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК), заяви Министерството на стопанската система.

В прессъобщението на ведомството се показва, че Узунов имал над 10-годишен управнически и административен опит, като е бил пълномощник на държавното сдружение " Монтажи ", което е част от ДКК. Също по този начин е бил в управлението на " Бургаспътстрой ".

Ръководството на ДКК беше заменено през февруари от тогавашния стопански министър Богдан Богданов. През май служебният министър на стопанската система Петко Николов смени трима членове на Съвета на шефовете на ДКК.

Консолидационната компания бе основана с решение на първия кабинет " Борисов " през 2010 година, като ръководи сдруженията, в които страната е притежател. Формирането й бе част от утвърдени ограничения за възобновяване на стопанската система, увеличение на заетостта и възстановяване виталното ниво на популацията. От основаването й до момента историята на компанията е обществено известна със свадите поради противоречиви решения и честите спорове и смени в управлението й.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР