Донка Петкова, удушила 84-годишна жена, ще лежи 29 г. в

...
Донка Петкова, удушила 84-годишна жена, ще лежи 29 г. в
Коментари Харесай

Потвърдиха 29-годишната присъда на циганка, удушила старица за 5 лева

Донка Петкова, удушила 84-годишна жена, ще лежи 29 година в пандиза, удостовери пловдивският апелативен съд. Магистратите са безапелационни, че не се постанова понижаване на наказването, за което настояваше подсъдимата, съобщи "24 часа ".

Циганката има зад тила си няколко присъди. Преди години се пробвала да удуши друга 87-годишна жена. Последното ѝ закононарушение е осъществено в с. Дълбок извор, Първомайско, където удуши 84-годишната Иванка Кукова, отмъквайки ѝ сумата от пет лв.. 38-годишната Петкова влезнала в дома на Кукова и ѝ поискала пари за цигари. Пенсионерката ѝ обяснила, че няма. Тогава Петкова я повалила на земята, с все мощ я стиснала за гърлото и я умъртвила. Откъснала от ушите на бабата златните ѝ обици, а след това се върнала и отмъкнала покъщнината.

Пред апелативния съд Петкова изиска понижаване на наказването, само че съставът бе безапелационен, че не се постанова сходна промяна. На първа инстанция прокурор Галина Андреева пледира за доживотна присъда без право на подмяна. Обвинителката посочи, че Петкова два пъти е лежала в пандиза и това не я е превъзпитало, щом за кутия цигари лишава човешки живот.

Решението на пловдивския апелативен съд предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР