Донбас няма как да не остане при Русия. Това заяви

...
Донбас няма как да не остане при Русия. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Петър Стоянович: Донбас няма как да не остане при Русия

" Донбас няма по какъв начин да не остане при Русия ". Това съобщи в изявление за предаването " Хоризонт до обед " историкът проф. Петър Стоянович:

" Това, което виждаме в последните дейности на съветския режим, е опит от една страна да се противодейства на натиска на НАТО и Съединените щати, това е повече от ясно. По този метод освен стопански, само че и чисто стратегически руснаците ще изгубят така и така намаляващото си въздействие в района, в случай че не причислят под една или друга форма тези райони. Предвид това, че висшата политика не е място на огромни моралисти, към този момент е покорно като бъдещо развиване от двете страни. Въпросът е в това дали Украйна изобщо в миналото ще може да се трансформира в освен това от един хигиеничен кордон, от един буфер сред Източния и Западния свят ".

Стоянович разяснява и речта на Путин за несъществуването на Украйна отвън Русия:

" Когато има потребност доста дълго да се изяснява нещо, както в извънредно дългата тирада на Путин, то значи има нещо, което или понамирисва, или е премълчано. Това нормално в дългите речи съвсем постоянно е по този начин ".

" Путин не за пръв път се разграничава от Ленин, само че и от всички радикални хрумвания, които идват с Октомврийската гражданска война ". Това сподели в изявление за " Хоризонт " философът Огнян Касабов.

" Не е изненадващо, че по подобен метод Путин се разграничи от наследството на Ленин. Отпратката към Първата международна война би трябвало да провокира паника. Изглежда Путин се отдава на някакви исторически рефлекси ".

" Ние би трябвало да си помислим какви са военните упоритости на нашите евроатлантически сътрудници ", добави още Касабов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР