ДоналдТръмп призова американците да се обединят и изрази решителност да

...
ДоналдТръмп призова американците да се обединят и изрази решителност да
Коментари Харесай

Доналд Тръмп призова за единство след атентата срещу него

Доналд Тръмп прикани американците да се обединят и изрази увереност да взе участие на Националния конгрес на Републиканската партия . Той стартира в понеделник в Милуоки.

" В този миг е по-важно от всеки път да бъдем единни ", написа той и прибавя, че " няма да се опасяваме ".

Това е втората му обява след покушението против него и излиза в неговата обществена мрежа Truth Social.

В събота патрон на Тръмп по време на предизборно събитие в Бътлър , Пенсилвания . Бившият президент бързо беше ограден и отведен от сцената от сътрудници на Сикрет сървис.

ФБР заяви, че и като 20-годишен американец , който живее в щата Пенсилвания.
 Моментът, в който 20-годишен стрелец простреля Доналд Тръмп  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

В първата си обява в обществената мрежа Тръмп удостовери, че е бил " прострелян с патрон, който прониза горната част на дясното ми ухо ". Той разказва „ патрон, който раздира кожата " и благодари на Бог за предотвратяването на " немислимото “.

" Ние няма да се опасяваме, а ще останем устойчиви във вярата си и непокорни пред лицето на злобата ", написа още той в неделя.

След атентата Тръмп прекара няколко часа в близка болница , след което отпътува за дома си в Ню Джързи . Един от феновете на събитието обаче беше погубен, а други двама бяха ранени .

" Нашата обич е към другите жертви и техните фамилии ", написа Тръмп за жертвите на стрелбата.

" Молим се за възобновяване на ранените и пазим в сърцата си паметта на жителя, който беше погубен по толкоз ужасяващ метод ", се споделя още в обявата му.

В понеделник стартира Националният конгрес на Републиканската партия, на който се чака предприемачът и някогашна телевизионна звезда да получи номинацията на партията.

Атентатът против претендента идва по-малко от 4 месеца преди президентските избори на Съединени американски щати, които са на 5 ноември .

От предизборния щат на Тръмп потвърдиха по-рано, че той е добре и че е кацнал на частното летище в Ню Джързи малко след среднощ локално време. Той остава в своя голф клуб и в неделя заран.

По-късно в неделя Тръмп благодари още и на поддръжниците си за техните " мисли и молебствия ".

" Наистина обичам нашата страна, обичам всички вас и с неспокойствие чакам да приказвам пред нашата велика нация тази седмица от Уисконсин ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и политически водачи от всички политически сили осъдиха нападението.

" В Америка няма място за сходен тип принуждение ", съобщи Байдън. " Това е непоносимо. ", сподели той във видео изказване към нацията.

Международни водачи, също против Доналд Тръмп.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР