Доналд Туск е един голям приятел на България. Това каза

...
Доналд Туск е един голям приятел на България. Това каза
Коментари Харесай

Борисов подкрепи Туск за шеф на ЕНП, бил голям приятел на България

Доналд Туск е един огромен другар на България. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в оповестено видео във Фейсбук страницата му в зала " Арена Загреб " преди съвещанието на конгреса на ЕНП.
" Всички вие си спомняте, какво одобрение за нашето председателство изнесе на български език. Няма българин, който да не се трогна тогава. Познавам го добре, добър другар ми е, той е доста корав човек.
Той е бил водач на партията, познава Централна и Източна Европа, познава Балканите. Доналд ще бъде по-твърд и с нужната акуратност. Много партии и членове на ЕНП не изповядват полезностите на партията. Мисля че това е един добър избор ", сподели още Борисов.
Ново управление на Европейската национална партия (ЕНП) се чака да бъде определено на започващия през днешния ден конгрес в хърватската столица Загреб.
Единственият претендент за правоприемник на френския политик Жозеф Дол на поста ръководител на ЕНП е досегашният началник на Европейския съвет - полякът Доналд Туск.
" Виктор Орбан е добър другар на България, 15 години сме дружно и сме другари, само че за някои свои решения си получи ориста. Той е антикомунист в душата си ", сподели Борисов.
На въпрос дали Мария Габриел ще заеме мястото на Доналд Туск след избирането му министър председателят отговори: " Не обичам да приказвам авансово ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР