Доналд Тръмп заяви вчера, че никой президент на САЩ не

...
Доналд Тръмп заяви вчера, че никой президент на САЩ не
Коментари Харесай

Тръмп: Аз съм отговорен за прекрасни неща, които се случиха на Израел

Доналд Тръмп съобщи през вчерашния ден, че никой президент на Съединени американски щати не е направил толкоз, колкото той е направил за Израел, съобщи Франс прес. "Аз съм виновен за прелестни неща, които се случиха на Израел ", сподели Тръмп в отговор на журналистически въпрос за изказванието му, че всеки евреин, който гласоподава за демократите, демонстрира "или цялостна неинформираност, или огромна непочтеност ". Журналистът, който му зададе този въпрос по време на среща на президента с медиите в Белия дом, посочи, че терминът "нелоялност " припомня за "известно антисемитско факсимиле ".

Без да дава отговор на обвиняванията в антисемитизъм, Тръмп увери: "Никой президент не е направил повече от мен " за Израел. Той посочи, че е признал Ерусалим за столица на Израел, както и израелския суверенитет върху частта от сирийските Голански възвишения, анексирана от Израел през 1981 година. "Според мен, в случай че гласувате за демократите, вие сте некоректен към еврейския народ и прекомерно некоректен към Израел ", повтори Тръм. "Демократите в действителност са се отдалечили от Израел. Не мога да схвана по какъв начин могат да създадат това ", добави той.

Изявлението на Тръмп от вторник вечерта за "голямата непочтеност " на еврейските гласоподаватели, гласуващи за демократите, провокира мощни рецензии от страна на сдружения за битка против антисемитизма, както и от конгресмени демократи. Според тях това изказване припомня за стандарта за хипотетичната "двойнствена преданост " на евреите, които сякаш не демонстрират "лоялност " към страната, в която живеят.

Кандидатът за Белия дом, сенаторът Бърни Сандърс написа в "Туитър ": "Аз съм горделив, че съм евреин и въобще не се тормозя, че гласоподавам за демократите ".

Израелският президент Реувен Ривлин изрази безпокойствие, в телефонен диалог с председателката на следената от демократите Камара на представителите Нанси Пелоси, че страната му бива забъркана във вътрешнополитическите диспути в Съединени американски щати. "Ние безусловно би трябвало да държим Израел над политическите дебати и да създадем всичко, с цел да не се трансформира в политически въпрос поддръжката за Израел ", съобщи Ривлин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР