Доналд Тръмп заяви в "Туитър", че ще използва сила, ако

...
Доналд Тръмп заяви в "Туитър", че ще използва сила, ако
Коментари Харесай

Тръмп ще използва сила, ако демонстранти окупират част от Вашингтон

Доналд Тръмп съобщи в "Туитър ", че ще употребява мощ, в случай че стачкуващи опитат да открият "автономна зона " във Вашингтон, а обществената мрежа скри неговия туит, предадоха Франс прес.

"Докато съм ваш президент, няма да има "автономна зона " във Вашингтон. Ако опитат, ще бъдат посрещнати със сериозна мощ ", написа той.

"Туитър " скри известието му, тъй като нарушава разпоредбите на обществената мрежа и съставлява "неуместно наличие ", само че въпреки всичко туитът може да бъде прочетен.

Демонстранти надраскаха църквата "Сейнт Джон " край Белия дом с надпис "Автономна зона на Черния дом " - очевидна отпратка към окупирания от стачкуващи регион на Сиатъл - само че полицията бързо ги прогони.

Тръмп опита през вчерашния ден да обърне в своя изгода митингите в Съединени американски щати при предизборна демонстрация в Аризона. Той даде обещание, че няма да разреши на "лявата сган " да вкара страната в безпорядък, съобщи Ройтерс.

Тръмп, на чийто първи протест от началото на пандемията от ковид в събота в Тълса, щата Оклахома, пристигнаха по-малко хора от предстоящото, приказва през вчерашния ден за закон и ред в град Финикс пред няколко хиляди младежи.

Президентът жигосах стачкуващите, които пробваха да съборят скулптура на американския президент от 19 век Андрю Джаксън край Белия дом в понеделник вечерта. Той посочи и "автономната зона ", открита от протестиращи в Сиатъл, като причина да бъде избран отново на 3 ноември.

"Това не е държание на спокойно политическо придвижване. Това е държание на хора с тоталитарно мислене, на диктатори и на хора, които не обичат нашата страна ", съобщи Тръмп.

"Ако дадете власт на хора, които унищожават монументи, атакуват църкви, завладяват улици и палят здания, тогава нищо не е свято ", сподели Тръмп. "И никой не е в сигурност ", добави президентът, представен от Асошиейтед прес.

Преди тази си изява Тръмп посети новопостроена част от стената по границата с Мексико в Аризона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР