Доналд Тръмп заяви на 20 март, че изказванията му, омаловажаващи

...
Доналд Тръмп заяви на 20 март, че изказванията му, омаловажаващи
Коментари Харесай

Тръмп определи суровата си реторика към НАТО като преговори“

Доналд Тръмп съобщи на 20 март, че изявленията му, омаловажаващи уговорката му към НАТО, са били единствено „ тактичност за договаряния “, с цел да накара страните членки да заплащат повече за груповата защита на алианса.


Тръмп, който се бори за преизбиране, постоянно подлага на критика НАТО, само че през февруари насочи най-крайната си до момента рецензия, като съобщи, че ще " насърчи " Русия да нападне членовете, които не са изпълнили финансовите си отговорности.

Коментарите накараха генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг да го призове да не " подкопава " груповата сигурност на членовете.

Отношението на някогашния президент на Републиканската партия към НАТО стана настоящо в изявление за английската мрежа GB News, когато водещият Найджъл Фараж означи, че критиците са показали забележките му за Русия, с цел да се опълчват на преизбирането на спорния магнат.

" Те могат да го употребяват - не ме интересува дали го употребяват - тъй като това, което споделям, е, че това е форма на договаряния ", сподели Тръмп.

" Защо би трябвало да охраняваме тези страни, които имат доста пари, а Съединените щати плащаха за по-голямата част от НАТО? "

77-годишният Тръмп от дълго време се оплаква от НАТО, обвинявайки по-специално 28-те европейски членки, че не се оправят с военните разноски, приемайки за даденост, че могат да разчитат на Съединените щати като предпазен щит.

Но той в никакъв случай не е показвал, че схваща по какъв начин действа финансирането на НАТО, като вместо това го разказва неправилно като клуб, който се устоя от членски импорт.

През 2006 година страните от НАТО поеха нееднозначен ангажимент - формализиран през 2014 година - да изразходват два % от брутния си вътрешен артикул за личната си защита, само че членовете не заплащат членски импорт и не " дължат " на алианса пари за защита.

Този индикатор е непринуден и в учредителния контракт на НАТО не са планувани наказания за неизпълнението му.

" Смятам, че Съединените щати плащаха 90 % от разноските на НАТО, разноските на НАТО. Би могло да бъде 100 %. Това беше най-несправедливото нещо ", съобщи Тръмп пред GB News.

" И не забравяйте, че това е по-важно за тях, в сравнение с за нас. Ние имаме океан сред някои проблеми, добре ли? Имаме прекрасен, огромен и хубав океан и той е по-голям за тях ".

Извън НАТО съдружниците са загрижени и за продължаващата поддръжка на Съединените щати за Украйна, която се преглежда като жизненоважна за поддържане на военните старания против Русия.

Тръмп - който постоянно се хвали, че би могъл да постави завършек на двегодишната война още на първия ден от встъпването си в служба - съобщи пред GB News, че ще може да договаря с съветския президент Владимир Путин.

" Аз се разбирам отлично с Путин... Това е нещо хубаво, а не нещо неприятно ", сподели той./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР