Доналд Тръмп заяви, че ще изтегли САЩ от сключения с

...
Доналд Тръмп заяви, че ще изтегли САЩ от сключения с
Коментари Харесай

Тръмп изтегля САЩ от историческия договор с Русия за ракетите със среден обсег

Доналд Тръмп съобщи, че ще изтегли Съединени американски щати от подписания с Русия Договор за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние (ДРСМД) , подписан през 1987 година, заяви Associated Press.
Според стопанина на Белия дом Москва е нарушила съглашението. Тръмп обаче отхвърли да уточни повече детайлности. Той въпреки всичко означи, че Съединени американски щати ще се откажат от съглашението и ще разработят нови оръжия със междинен и дребен обхват. Според Тръмп това ще се случи, в случай че Русия и Китай не предложат сключването на нов контракт.

Русия осъжда новите дейности на Съединени американски щати, които посредством шантаж се пробват да изтръгнат от Москва отстъпки в региона на стратегическата непоклатимост. Това съобщи пред РИА Новости заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков във връзка решението на Вашингтон да се отдръпна от Договора.
Възприемаме новите американски опити с методите на шантаж да получат отстъпки от Русия в региона на интернационалната сигурност и стратегическа непоклатимост с паника и наказание . Нееднократно бе казано от съветска страна, че американците нямат никакви учредения за обвинявания в нарушение на този контракт “, безапелационен бе Рябков, написа още организация " Фокус ". „ През тези години те по този начин и не съумяха да поддържат тези измислени обвинявания с съответни пояснения “, добави заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.
напомня, че Договорът не разрешава на Съединени американски щати и Русия да имат, създават или тестват основани на суша балистични и крилати ракети с обсег от 500 до 5500 километра .
Оттеглянето най-вероятно е обвързвано с създаването на съветската ракета „ Новатор 9М729 “, която съгласно НАТО ще даде на Русия опцията за скоростен нуклеарен удар против страна от военния пакт. Според Москва, създаденото оръжие не нарушава контракта от 1987 година, показва още БНР.
" Излизането на Вашингтон от Договора за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние ще бъде втори удар по стратегическата непоклатимост в света ", написа в Twitter ръководителят на краткотрайната комисия на Съвета на федерацията по осведомителната политика и медийните връзки Алексей Пушков.
Според вестник The New York Times изтеглянето на Съединени американски щати от спогодбата е обвързвано и с желанието на изпълнителната власт да противодейства на китайското военно наличие в западната част на Тихия океан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР