Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще останат в Ирак и

...
Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще останат в Ирак и
Коментари Харесай

Напрежение: Тръмп готов за военна намеса във Венецуела

Доналд Тръмп съобщи, че Съединени американски щати ще останат в Ирак и не изключи военна интервенция във Венецуела в изявление по американския ефирен канал CBS, съобщи Пик.

В отговор на въпроса дали ще резервира военното си наличие в Ирак, тъй като там Съединени американски щати имат огромна и доста скъпа база, от която могат да следят ситуацията в региона и доста бързо да се намесят в случай че е належащо. Той акцентира, че американския флот в региона и военнaта авиация могат бързо да дислоцират войски, където е належащо.

Също по този начин обаче той съобщи, че ще изтегли американските военни от Афганистан и ще остави доста дребен контингент, тъй като Съединени американски щати участват и се бият в азиатската страна към този момент 19 години и той е видял и е разговарял с доста ветерани-инвалиди от тази война и схваща проблемите, които тя основава.

Той предизвести, че Съединени американски щати ще наблюдават държанието на Иран и няма да позволен Ислямската република да се снабди с нуклеарно оръжие.

Говорейки за рецесията във Венецуела, той не изключи военната интервенция там, като съобщи, че е отказал да се срещне е Николас Мадуро. Според Тръмп режимът на Мадуро е довел една от най-богатите страни в района до стопански и обществен колапс и той няма какво да си каже с него.

Венецуела пък не закъсня с отговора, като не приема изказването на американският президент Доналд Тръмп за допустима военна интервенция поради обстановката в страната. Това съобщи вицепрезидентът на Венецуела Делси Родригес, оповестява агенция TACC.

„ Не одобряваме това изказване на американския президент “, сподели тя, разяснявайки изказването на водача на Белия дом, че не е изключена военна интервенция около обстановката във Венецуела. „ Мотивът им е желанието да овладеят богатите запаси на Венецуела “.

Тя изрази убеденост, че държавното управление на Венецуела е в положение да позволи политическата рецесия без външна интервенция по кротичък метод и в сходство с конституцията. „ Суверенитетът не се разисква, той е предпазен “, акцентира Родригес.

Вицепрезидентът не отговори директно на въпроса дали въоръжените сили на страната са приведени в нараснала бойна подготвеност поради изказванията на Съединени американски щати. „ Винаги сме подготвени да отблъснем офанзива “, сподели тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР