Доналд Тръмп заяви, че не изключва възможността съдът да е

...
Доналд Тръмп заяви, че не изключва възможността съдът да е
Коментари Харесай

Тръмп: Демократите някак си намират необходимите им гласове


Доналд Тръмп съобщи, че не изключва опцията съдът да е този, който да се произнесе по легитимността на вота за президент на Съединени американски щати. На брифинг в Белия дом той упрекна демократи те в машинация с гласове те по пощата.

„ Това е корумпирана система, която прави хората корумпирани, даже те да не са. Твърде елементарно е. Демократите желаят да знаят какъв брой гласове им трябват и наподобява някак ги намират. Чакат, чакат, а по-късно ги намират. В изборната нощ водехме в Северна Каролина с доста, към момента сме напред с доста, само че не с толкоз, тъй като те намират бюлетини. Удивително е по какъв начин тези милиони бюлетини отиват единствено в една посока, знам че това е преимущество за демократи те, само че във всички случаи... толкоз са едностранни “, сподели президентът на Съединени американски щати , съобщи БНР.

След края на изявлението си Тръмп не пожела да дава отговор на въпроси на репортерите.

Пощенската работа на Съединените щати не е съумяла да достави над 150 000 бюлетини, изпратени по пощата, в изборните секции до края на изборния ден на 3 ноември, заяви в. „ Вашингтон пост “, като се базира на публикувани от ведомството данни.

По информация на вестника повече от 12 000 от тези бюлетини са за пет щата, където името на спечелилия още не е несъмнено. Изданието отбелязва, че има огромна възможност окончателният брой на недоставените в точния момент бюлетини да е още по-голям. В взаимозависимост от законите на обособените щати, тези бюлетини може или да бъдат преброени или да бъдат оповестени за недействителни.

През последните месеци президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп неведнъж подлага на критика гласуването по пощата, тъй като не разрешава точно и оперативно приемане на резултати от вота. Тръмп изрази опасения за по-лесна интервенция в изборите от чужбина, за фалшификации и гласоподаване на „ мъртви души “, както и на хора без право на присъединяване във вота.

Бюлетините към момента се броят. Трудно е да се предвижда по кое време ще станат известни резултатите от президентските избори. 

Властите в окръг Кларк Каунти в щата Невада обявиха, че и идната седмица се чакат да получат бюлетини от президентските избори, които би трябвало да бъдат преброени.

Държавни чиновници в щата Северна Каролина също настояват, че окончателните резултати няма да станат ясни до идната седмица.

Засега неопределени са и резултатите в щатите Пенсилвания, който има 20 електорални гласа, Джорджия със 16, Северна Каролина с 15, Аризона с 11 и Невада със 6, написа Ройтерс, като се базира на социологическата организация „ Едисън Рисърч “.

Десетки хора бяха задържани по време на следизборни митинги в Сиатъл, Минеаполис и Портланд. Участниците в тях бяха две съществени групи: едните желаят безусловно всички подадени на изборите гласове да бъдат преброени, а другите упорстват за ново броене в щати, където изборната конкуренция е мощно оспорвана.

Протести имаше и в Ню Йорк, Чикаго, Лос Анджелис, Хюстън, Питсбърг и Сан Диего.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР