Доналд Тръмп заяви, че е готов да бъде разпитан под

...
Доналд Тръмп заяви, че е готов да бъде разпитан под
Коментари Харесай

Доналд Тръмп готов за разпит под клетва по руската афера

Доналд Тръмп съобщи, че е подготвен да бъде разпитан под клетва от специфичния прокурор по следствието на „ съветската връзка “ в избора му, което виси като Дамоклев меч над главата на милиардера от влизането му в Белия дом.

„ Наистина желая да го направя “, сподели Тръмп пред публицисти в Белия дом малко преди да потегли към Давос през вчерашния ден.

За американските разследващи служби няма подозрение, че Москва се е месила в президентските избори в Съединени американски щати посредством кибер офанзива и посредством подправени вести, „ обработващи “ публичното мнение. Специалният прокурор Робърт Мълър проверява дали екипът на Тръмп си е сътрудничил с Москва в това.

Мълър също така желае да откри дали Доналд Тръмп е попречил правораздаването – при какви условия е уволнил шефа на ФБР Джеймс Коми. Според някогашния шеф на федералната полиция, който свидетелства под клетва пред Сената, президентът персонално е изискал в диалог с него в Овалния кабинет, да приключи следствието против някогашния консултант Майкъл Флин, обвинен по съветската спекулация.

На въпрос по кое време може да се състои разпитът, Тръмп отговори – до 2-3 седмици.

Министърът на правораздаването Джеф Сешънс беше първият настоящ член на администрацията, разпитан от проверяващите предходната седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР