Доналд Тръмп заяви, че бившият му главен стратег Стив Банън

...
Доналд Тръмп заяви, че бившият му главен стратег Стив Банън
Коментари Харесай

Защо Тръмп избухна срещу Стив Банън

Доналд Тръмп съобщи, че някогашният му основен пълководец Стив Банън е изгубил мозъка си, откакто е изгубил работата си в Белия дом. Този път Тръмп стовари гнева си не в Twitter, както нормално, а в изказване от цели четири дълги пасажа, представени от осведомителните организации.  

Поводът е неизлязла още книга, в която някогашният му консултант дава няколко неприятни за президента оценки.

Банън първо съпоставя интелекта на Тръмп с 11-годишно дете. После разяснява, че шурей му Джаръд Къшнър е в основата на всички неприятни решения, в това число за уволнението на шефа на ФБР Джеймс Коми и го дефинира като „ най-глупавото в историята на модерната политика “. Третата му тежка оценка е за срещата в „ Тръмп тауър “ на 9 юни 2016 сред представители на Кремъл и близки на Тръмп, измежду които Къшнър и Доналд Тръмп-младши, като „ непатриотична “ и близка до „ изменничество. (На тази среща съгласно разкритията до момента съветска адвокатка е предложила компромат против Хилари Клинтън.)

Банън е представен в книгата " Огън и гняв: в коридорите на Белия дом на Тръмп “ на журналиста Майкъл Уолф, която през вчерашния ден се появи в интернет, преди формалното й издание.

„ Гардиън “ отбелязва, че книгата се основава на над 200 изявленията с президента, най-близкото му обграждане и други високопоставени чиновници на Белия дом и авторитетни политици.

" Стив Банън няма нищо общо с мен или моето президентство. Когато го уволниха, той загуби освен поста си, само че и разсъдъка си “, отговори на изказванията Тръмп.

" Стив беше чиновник, който работеше за мен откакто получих номинацията, изпреварвайки 17 претенденти, считани за най-талантливата група кандидати, която в миналото е имала Републиканската партия “, хвали се Тръмп и продължава: " Сега, когато Стив е оставен самичък на себе си, разбра, че да се побеждава не е толкоз елементарно, въпреки че аз сътворявам такава визия. Стив направи напълно малко за нашата победа “.

Тръмп упреква Банън и че е пускал подправени вести, до момента в който работел в Белия дом.

Бившият основен пълководец на Белия дом Банън се смяташе за един от главните играчи в екипа на Тръмп и точно той му оказа помощ да направи акцията „ Америка на първо място “. Той бе отхвърлен от служба през август 2017.

След голям брой кавги стартира особено следствие на съветската интервенция в американските избори в интерес на Тръмп. Той и Кремъл, несъмнено, откричат сходна интервенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР