Доналд Тръмп завършва първата си година в Белия дом с

...
Доналд Тръмп завършва първата си година в Белия дом с
Коментари Харесай

Тръмп с най-нисък рейтинг на одобрение след първата година в историята на САЩ

Доналд Тръмп приключва първата си година в Белия дом с най-ниския осреднен рейтинг на утвърждение в историята на Съединени американски щати.

Това демонстрира изследване на " Галъп " , представено от АП.

От встъпването си в служба през януари 2017 година осредненият рейтинг на утвърждение на Тръмп е на равнище 39 на 100. Предишното най-ниско равнище е на Бил Клинтън - 49% поддръжка през първата година на ръководството му.

Например след края на първата година от мандата осреднената поддръжка за Джон Кенеди е била 76%; Дуайт Айзенхауер - 69%; Джордж У. Буш - 68%; Джордж Буш - 66%; Джими Картър - 62%; Ричард Никсън - 61%; Роналд Рейгън - 57%; Барак Обама - 57%; Бил Клинтън - 49% и Тръмп -39%.

Хари Труман, Линдън Джонсън и Джералд Форд не са включени, тъй като не са определени през първия си мандат.

Наскоро оповестени анкети също демонстрират, че множеството американци преглеждат Тръмп като разединяваща обществото фигура и даже слагат под въпрос психическото му положение. Тръмп е подкрепян от повече американци единствено за достиженията в стопанската система.

Настоящият рейтинг на утвърждение на Тръмп, съгласно седмично изследване на " Галъп ", е на равнище 38 на 100.

Но президентите са се възстановявали от интервали на ниска известност. Рейтингът на Клинтън е паднал до 37% през юни 1993 година преди да получи утвърждението на по-голяма маса от американците и за повторно да завоюва изборите. Хари Труман през огромна част от първия си мандат е бил одобряван от по-малко от 40% от американците, само че макар това е избран отново . През 1952 година той получава едвам 22% - най-ниското равнище от анкетите на " Галъп ".

Дъното при Тръмп в ежеседмичните изследвания на организацията е 35%, което е по-високо спрямо няколко предходни държавни глави. Труман, Ричард Никсън и Джими Картър са получавали поддръжка под 30 на 100.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР