Доналд Тръмп започна да свидетелства в съдебна зала в Ню

...
Доналд Тръмп започна да свидетелства в съдебна зала в Ню
Коментари Харесай

Доналд Тръмп свидетелства в съда в Ню Йорк в процес за гражданска измама

Доналд Тръмп стартира да свидетелства в правосъдна зала в Ню Йорк в развой за гражданска машинация, който сложи бизнес практиките на някогашния президент на Съединени американски щати под надзор.

Появата на Тръмп в правосъдната зала в Манхатън в понеделник следва показанията на двама от синовете му предходната седмица, а самият Тръмп може да се сблъска с въпроси по отношение на съмнителни счетоводни практики, които арбитър към този момент е счел за лъжливи.

„ Това е доста тъжна обстановка за нашата страна “, сподели Тръмп пред кореспонденти отвън правосъдната зала, като назова критиците си „ главорези “, а процеса форма на „ политическа война “. Преди това Тръмп беше подложен под лимитирана мярка за неотклонение, откакто направи пренебрежителни забележки за правосъдния личен състав.

Бившият президент се бори с дълъг лист от правни проблеми, в това число четири наказателни процеса, някои свързани с хипотетичните му старания да анулира резултатите от изборите през 2020 година, в допълнение към гражданския развой, фокусиран върху практиките му като предприемач.


И въпреки всичко правните му проблеми не са навредили доста на известността му измежду републиканските гласоподаватели и той остава преобладаващият любимец в конкуренцията да стане претендент на партията за изборите в Съединени американски щати през 2024 година

Щатските юристи на Ню Йорк настояват, че Тръмп е употребявал лъжливи способи, с цел да надуе изкуствено чистото си положение, като му е спечелил достъп до преференциални заеми и покупко-продажби.

В края на септември арбитър Артър Енгорон постанови, че Тръмп в действителност е правил измами в продължение на години, като е надценил доста благосъстоянието си. Няколко други искове по случая към момента не са позволени, дружно с евентуалното наказване.

Генералният прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, която заведе делото против Тръмп, синовете му Доналд-младши и Ерик и ръководителите на организацията Тръмп, желае 250 милиона $ санкции и възбрана на Тръмп или синовете му да вършат бизнес в Ню Йорк Щат Йорк.

Engoron по-рано санкции Тръмп с 15 000 $ за нарушение на лимитирана заповед, която му позволяваше да подлага на критика процеса, само че му забраняваше да прави мнения за правосъдния личен състав.

През последните дни Тръмп назова съдията „ вманиачен “ и „ РАДИКАЛЕН ЛЯВ, ДЕМОКРАТИЧЕН ОПЕРАТИВ “ в изявления в обществените медии.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР