Доналд Тръмп заложи на национализма в третото си слово като

...
Доналд Тръмп заложи на национализма в третото си слово като
Коментари Харесай

Тръмп заложи на национализма в реч пред ООН

Доналд Тръмп заложи на национализма в третото си слово като президент на Съединени американски щати пред Общото заседание на Организация на обединените нации. " Свободният свят би трябвало да заложи на националните си основи. Не бива да пробва да ги изтрие или размени. Ако се огледаме в близост, на всички места на тази голяма, луксозна планета истината е елементарна и се вижда: в случай че искаш мир, гордей се със страната си. Ако искаш народна власт, поддържай суверенитета си. Ако искаш мир, бит народа си ", сподели Тръмп при започване на словото си. Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето е на патриотите, пророкува той и разясни, че " бъдещето принадлежи на суверенни и самостоятелни страни, които пазят жителите си, почитат съседите и почитат разликите, които вършат всяка страна специфична и неповторима ", заключи президентът на Съединени американски щати.
В речта си той упрекна Китай, че не е удържал обещанието си пред интернационалната общественост и не организира промени. Тръмп предизвести още, че режимът в Иран е една от най-големите закани за сигурността пред миролюбивите народи по света, и ги прикани " да не субсидират кръвожадността на Иран ".

Ден по-рано в Ню Йорк Тръмп удостовери, че е приказвал с украинския си сътрудник Володимир Зеленски за някогашния вицепрезидент и сегашен кандидат-президент на демократите Джо Байдън в телефонен диалог през юли. Той направи това самопризнание поради политическия скандал, който стартира след обява на „ Уолстрийт джърнъл “, в която се твърди, че Тръмп неколкократно е изискал да се проверяват активите на Байдън в Украйна, което бе несъмнено като „ изнудване “ от страна на демократите. Тръмп съобщи, че е споделил на Зеленски по време на диалога им на 25 юли, че „ не желаеме хора като вицепрезидента Байдън и сина му “ да способстват за корупцията в Украйна. Джо Байдън се разгласи за незабавното издание на стенограмата от диалога, а Тръмп сподели, че може и да го направи.

Според ръководителя на комисията по разузнаване в американския сенат Адам Шиф, в случай че инспекцията на диалога на Тръмп покаже, че президентът е принуждавал Зеленски да проверява Байдън, то импийчмънт би било единствената опция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР