Доналд Тръмп трябва да бъде интервюиран под клетва в Ню

...
Доналд Тръмп трябва да бъде интервюиран под клетва в Ню
Коментари Харесай

Тръмп ще бъде свален във вторник по делото на Питър Стрзок и Лиза Пейдж

Доналд Тръмп би трябвало да бъде интервюиран под клетва в Ню Йорк във вторник за правосъдно дело, обвързвано с времето му като президент и прекратяването на длъжността на чиновник на ФБР от ерата на следствието на Русия.

Депозирането би трябвало да бъде осъществено от юристите на служителя на ФБР Питър Стрзок и някогашния юрист на ФБР Лиза Пейдж късно денем във вторник, споделят източници, осведомени с графика на Тръмп.

Бившият президент Доналд Тръмп приказва с медиите, до момента в който участва на процеса по делото си за гражданска машинация в Ню Йорк на 17 октомври. Бившият президент Доналд Тръмп приказва с медиите, до момента в който участва на процеса по делото си за гражданска машинация в Ню Йорк на 17 октомври. Андрю Кели/Ройтерс

Депозирането идва в миг, когато отговорностите на Тръмп в съда не престават да нарастват - във вторник той също участва на процеса за гражданска машинация, обвързвана с раздуването на активите му от неговия бизнес. В понеделник му беше подредено да не подценява възможни очевидци, правосъдни чиновници или прокурори, до момента в който е изправен пред федерални наказателни обвинявания, свързани с 6 януари. В петък ще стартира подборът на правосъдни заседатели в първия развой против неговите съобвиняеми по делото за подривна активност през 2020 година в Джорджия.

Дали депозирането на Тръмп ще бъде разрешено е въпрос, противоречив в съда от години, като Министерството на правораздаването при администрацията на Тръмп и даже администрацията на Байдън се пробват да предпазят Тръмп от предоставяне на показания, базирайки се на правната отбрана към президентите и техните дейности, до момента в който са в офис.

Но федералните съдилища във Вашингтон в последна сметка застанаха на страната на Strzok и Page.

Случаят и стремежът на Стрзок и Пейдж към показанията на Тръмп сложиха на тестване границите на поверителността към президентството.

Strzok упреква Министерството на правораздаването, че непозволено го е уволнил заради обществено изразения яд на Тръмп към него и следствието в Русия. Той и Пейдж също водят каузи за стартирането на текстовите им известия в пресата.

Тръмп има право да бъде разпитан във вторник при депозирането за не повече от два часа. Съдия авансово сложи съответни параметри към въпросите, които могат да му бъдат заложени. Адвокатите на Strzok и Page могат да попитат Тръмп за неговите обществени изказвания и други връзки, които е направил за двойката през 2017 и 2018 година

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР