Доналд Тръмп стана третият в историята на САЩ президент, за

...
Доналд Тръмп стана третият в историята на САЩ президент, за
Коментари Харесай

Конгресмените решиха Тръмп да бъде отстранен от поста

Доналд Тръмп стана третият в историята на Съединени американски щати президент, за който конгресмените взеха решение, че е направил задоволително закононарушения, с цел да бъде отхвърлен от поста си. В сряда локално време Камарата на представителите в американския парламент реши, че той е отговорен по две обвинявания и съобщи случая за дефинитивно следствие и гласоподаване в Сената. Но там той съвсем несъмнено ще бъде предпазен от републиканците и няма да стане първият в историята действително изпъден от Белия дом.

Конгресмените гласоподаваха съвсем тъкмо съгласно партийната си принадлежност. По обвиняването в злопутреба с власт " за " се оповестиха 230, а срещу - 197 конгресмени. За обвиняването, че е попречил избраното от Конституцията право на Конгреса да проверява президента вотът бе 229 на 198 гласа. Всички републиканци гласоподаваха " срещу " и в двата случая, двама демократи се причислиха към тях, а един демократ гласоподава с " да " по първото и с " не " по второто обвиняване.

Това тотално разделяне по партиен принцип демонстрира, че президентът може да е спокоен за гласуването в Сената - той освен е доминиран от сенатори от неговата партия, само че и противницитему би трябвало да завоюват още 20 от тях, с цел да реализиран победа. Лидерите на сенаторите републиканци към този момент обявиха, че даже не възнамеряват да изслушват още очевидци по случая.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР